Bebelusul regal, o comoara de copil. La propriu!

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 11:44
5535 citiri
Bebelusul regal, o comoara de copil. La propriu!
Foto: PM News Nigeria

Cantareste 3,7 kilograme, are o culoare rozalie, doar cateva zile de cand a dat ochii cu lumea si se presupune ca va avea un impact serios asupra economiei britanice.

Micuta printesa Charlotte se dovedeste a fi inca o lovitura de imagine pentru brandul Casei de Windsor, declansand o adevarata vanatoare de suveniruri in randul supusilor si turistilor aflati in Marea Britanie.

Interesul publicului fata de cea de-al patrulea succesor la tronul Marii Britanii este departe de a se fi stins, iar comerciantii insulari, de la artisti ceramici la proprietari de pensiuni rurale, nu ezita sa speculeze momentul, arata un reportaj Euronews.

Propria statueta Lego

"Avem creat deja un minicarucior de 7 cm, iar printesa Charlotte este compusa din trei piese Lego. Este modul in care ii uram bun venit printesei in familia noastra regala Lego din mini-regatul Lego devenit faimos", a precizat Lauren Moss, managerul departamentului PR din cadrul Legoland Windsor.

Nu doar turistii sunt atrasi de noile suveniruri decorate in culori roz, ci si britanicii care musca din plin momeala.

Interesul este intretinut si de media din Marea Britanie, care nu ezita sa faca o campanie intensiva micutei, cimentand astfel legatura dintre insulari si a patra mostenitoare a tronului Marii Britanii.

Ce-i drept, primele semnale date de piata si precedentul creat de nasterea printului George, in urma cu doi ani, ofera certitudinea unor afaceri de succes.

Copii de milioane

"In momentul nasterii printului George, Centrul pentru Cercetare in Comert a estimat ca evenimentul nasterii regale va aduce un plus de 243 de milioane de lire in economia Marii Britanii. Ne asteptam la o cifra asemanatoare si acum", dezvaluie Michael Ingram, economist in cadrul BGC Parners.

Casa regala Marii Britanii are un cost anual de intretinere de 35,8 milioane de lire sterline, suma fiind platita de catre contribuabili.

Majoritatea banilor sunt folositi in intretinerea resedintelor, plata salariilor angajatilor Casei Regale si a calatoriilor effectuate de membrii familiei regale.

Cu toate acestea, Domeniile Regale, cu o valoare estimata la 9,3 miliarde de lire, inregistreaza anual un profit de aproximativ 266 milioane de lire pentru regina, suma fiind varsata integral in Trezorerie.

Charlotte Elizabeth Diana este al doilea copil al cuplului princiar William si Kate, primul nascut, printul George venind pe lume in urma cu doi ani.

Linia succesorala care ar urma reginei Elizabeta la tronul Regatului Unit este compusa din printul Charles, unicul fiu al reginei, printul William, primul nascut al acestuia si cei doi copii rezultati in cadrul mariajului lui William cu Kate Middleton.

Noua printesa din Casa Windsor a venit pe lume, sambata, 2 mai. Parintii sai poarta titlul nobiliar de duce si ducesa de Cambridge, pe care il mosteneste si micuta Charlotte.

The Duke and Duchess of Cambridge have formally registered the birth of Princess Charlotte. The Duke of Cambridge signed...

Posted by The British Monarchy on Tuesday, May 5, 2015

#bebelus regal Marea Britanie, #valoare comerciala brand Windsor, #comert suveniruri Marea Britanie , #Cota de piata