Luxul imobiliar nu simte criza: Topul vilelor istorice scoase la vanzare

Joi, 08 Martie 2012, ora 14:52
2854 citiri
Luxul imobiliar nu simte criza: Topul vilelor istorice scoase la vanzare

Cu toate ca actuala criza a "spulberat" piata imobiliara, vilele istorice au in continuare preturi mari, care depasesc de departe posibilitatile romanilor. Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro, aceeasi suma pe care un roman ar trebui sa o plateasca pentru o vila din Bucuresti, un pasionat al luxului ar putea sa achizitioneze cu usurinta o resedinta de vacanta in Bahamas,

Iata un top cinci al celor mai "ravnite" vile scoase la vanzare, potrivit portalului imobiliare.ro.

Vila istorica- Dacia

Situata in zona centrala a Bucurestiului, langa parcul Icoanei, vila este formata din P+2, 20 de camere, 6 bai, 4 balcoane si o bucatarie. Construita in 1938, proprietatea dispune de o suprafata utila de 1.000 de metri patrati si are un teren adiacent de 843 de metri patrati.

Proprietatea dispune de aer conditionat, gresie, faianta, parchet, apometre, spatiu depozitare si pivnita.

Din punct de vedere stilistic, majoritatea vilelor construite in aceasta zona in a doua parte a sec XIX si prima jumatate a secolul XX, sunt ori in stilul national romanesc, ori in stilul eclectic, la moda in Europa in acea vreme, academiste sau romantice.

Aceasta este cea mai scumpa locuinta scoasa la vanzare in anul 2012. Pretul acesteia este de 6,5 milioane de euro.

Vila istorica - zona Romana

Ridicata in anul 1940, vila are 16 camere, 6 bai, 5 balcoane si o bucatarie, cu o suprafata utila de 870 mp si un teren de 750 mp.

Constructia este ideala pentru o firma, spun agentii imobiliare.. Are o arhitectura deosebita, marmura, vitralii, scara interioara. Sunt 2 corpuri: corp A: d+p+1 - 760mp, corp B: p+2. Dispune de toate utilitatile.

Vila se afla chiar in apropiere de ASE. Pretul acesteia este de 4.500.000 de euro.

Vila - zona Kiseleff

Situata in zona Kiseleff, cu o arhitectura maura, construita in 1918, vila este compusa din D+P+1+M are o amprenta de 230 mp, o suprafata totala de 1050 mp si este amplasat pe un teren de 986 mp, cu o deschidere dubla. Tamplaria interioara si exterioara este cea originala, din lemn masiv.

Proprietatea mai contine, 18 camere, 6 bai, 2 balcoane, 2 garaje si o garsoniera langa acestea. Analistii imobiliari recomanda aceasta locuinta pentru sediu ambasada sau consulat.

Pretul unui astfel de imobil este de 3.800.000.

Vila in stil baroc- zona Kiseleff

Cladirea are o suprafata de circa 883.25 mp- inclusiv subsolul, iar lotul de teren este estimat la 449 mp plus un garaj de 18.26 mp. Imobilul este format din 16 camere, 6 bai si 2 balcoane.

Proprietetea este o vila istorica cu valoare arhitecturala, dar nelistata ca imobil de patrimoniu, are o arhitectura monumentala de influenta baroca fiind construita la inceputul anilor 1900.

Fatada cladirii este situata in zona Lasca Catargiu si cuprinde patru niveluri : subsol inalt luminat natural, parter cu ferestre in arc de cerc, etaj 1 cu ferestre drepte si elemente decorative din fier forjat si etajul 2 mansardat.

Pretul unei astfel de vile este de 2.500.000 euro.

Castel in judetul Alba

Situat la 50 km de Alba Iulia, castelul a fost construit in perioada 1936 - 1939 de Ion Giugurtu, fost premier al Romaniei si fost actionar la minele de aur din zona Zlatna.

Dupa nationalizarea sa, imobilul a fost folosit ca sediu al unei societati miniere, iar din anii '50 ca si scoala si tabara scolara pe timpul verii.

La inceputul anilor '80, cladirea a fost data unei unitati militare. Aici a fost filmat o parte din filmul "Noi, cei din linia intai", regizat de Sergiu Nicolaescu in anul 1985.

Castelul detine 23 de apartamente, un restaurant si o bucatarie la demisol. Cladirea necesita renovare, sustin agentii imobiliari. De asemenea, proprietatea detine autorizatie pentru hotel si restaurant.

Daca iti doresti sa devii proprietarul unui castel, pretul acestuia este de 350.000 de euro.

#pret vile istorice, #vile istorice ambasade, #vanzare castel alba iulia, #vile vanzare bucuresti , #Vanzare vile