Greseli la vanzarea proprietatii: Pretul, imaginea si lipsa unui profesionist

Luni, 02 Martie 2015, ora 13:20
1848 citiri
Greseli la vanzarea proprietatii: Pretul, imaginea si lipsa unui profesionist
Foto: blueroof.wordpress.com

Principalele greseli pe care le fac romanii atunci cand au in plan vanzarea unei locuinte tin de pozitionarea gresita a pretului, implicarea mai multor agentii imobiliare si prezentarea neprofesionista a proprietatii.

Primul pas in procesul de vanzare a unui imobil este, de fiecare data, fixarea pretului corect, spun oficialii RE/MAX, lider mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment, intr-o analiza a pietei imobiliare.

Prima greseala, pretul

Astfel, prin necunoasterea pietei si a posibilelor consecinte, cea mai frecventa greseala in randul vanzatorilor romani este pozitionarea gresita a pretului, fie sub valoarea pietei, fie si peste piata.

"Locatia este unul dintre criteriile principale in setarea pretului corect, indiferent de tipul sau categoria de locuinta. Ulterior, se iau in calcul aspecte legate de nivelul de finisare/echipare, vechimea imobilului, infrastructura, utilitatile si facilitatile de care dispune, situatia juridica si, nu in ultimul rand, vecinatatile si coproprietarii", a declarat Razvan Cuc, Director Regional RE/MAX Romania.

Un alt factor care influenteaza semnificativ pretul unui imobil este existenta unui spatiu verde - gradina, o curte bine amenajata sau apropierea unui parc. Conform reprezentantului companiei, aceste imobile inregistreaza un succes mai mare in sezonul de primavara.

Imaginea conteaza in vanzari

Odata stabilit pretul locuintei, urmatorul aspect de care romanii ar trebui sa tina cont este prezentarea casei intr-un mod profesionist, lucru pe care, de asemenea, foarte multi vanzatori il ignora.

Curatenia, ordonarea acesteia, imaginea spatiului, calitatea aerului si animalele de companie sunt aspecte care pot influenta decizia cumparatorului, iar o pregatire in prealabil va spori sansele locuintei de a fi vanduta intr-un timp mai scurt.

Lipsa de profesionalism duce la alte greseli

Nu in ultimul rand, Razvan Cuc remarca tendinta romanilor de a apela rar la agentii imobiliare, iar atunci cand o fac, aleg sa lucreze simultan cu mai multi agenti.

Potrivit acestuia, greselile pot fi evitate prin contractarea unui agent imobiliar profesionist, deoarece o colaborare cu mai multi agenti nu implica un angajament din partea acestora, iar eforturile depuse pentru clienti sunt minime.

"Un agent imobiliar poate sa aduca valoare daca acesta intelege si lucreaza in interesul clientului. In acest caz, beneficiile pot fi multiple, de la economia de timp si energie, promovare, pregatirea locuintei pentru vanzare, in negociere, pana la suport in plan juridic.

Un agent competent poate optimiza tranzactia si sa o inchida la un pret mai bun si intr-un timp mai scurt", a mentionat reprezentantul RE/MAX.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greseli vanzare casa, #greseli vanzare proprietate , #Vanzare case