Schimbul de locuinte revine la moda

Marti, 17 Martie 2009, ora 10:02
2575 citiri
Schimbul de locuinte revine la moda

In ultima perioada, tot mai multi romani apeleaza la schimbul de locuinte, pentru a scadea costurile la intretinere sau pentru a beneficia de o casa noua.

Practica a devenit populara, din nou, din cauza blocarii creditelor bancare, informeaza Evenimentul Zilei

Aceasta tehnica evita costurile generate de vanzarea si achizitionarea unui imobil nou, pe care trebuie sa le suporte clientul. In acest caz, comisioanele percepute de notari si de agentiile imobiliare sunt mai mici.

Un client care schimba un apartament de doua camere, pentru unul cu trei camere, va plati comision doar pentru diferenta stabilita de cele doua parti. In acelasi timp, daca proprietarul ar fi optat pentru vanzarea apartamentului si achizitionarea unuia nou, ar trebui sa plateasca comision notarial pentru intreaga valoare a locuintei.

Aceste schimburi includ si costul de expertiza a locuintelor, percepandu-se aproximativ 450 de lei pentru un apartament. Consultantii imobiliari considera ca, desi sunt de abia la inceput, schimburile vor castiga teren in perioada urmatoare.

De obicei, tranzactiile de acest tip sunt realizate direct, intre proprietari, neputand fi considerate reprezentative pentru piata imobiliara, din cauza numarului scazut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimb locuinte, # scadere costuri, # blocare credite, # comision , #Vanzare apartamente