Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

E anotimpul executarilor silite ale bancilor: Care sunt preturile

E anotimpul executarilor silite ale bancilor: Care sunt preturile


Executarile silite efectuate de bancile comerciale din tara reprezinta o oportunitate pentru achizitia unui apartament, in conditiile in care preturile sunt foarte mici. Tarifele incep de la mai putin de 10.000 de euro, in cazul garsonierelor cu o suprafata mai mica de 40 metri patrati, dar pot depasi cateva sute de mii de euro.

Bancile comerciale din Romania au inregistrat pierderi de 192 milioane de lei, dupa primele sase luni ale acestui an, iar anul trecut sistemul bancar a pierdut 777 milioane de lei. Institutiile bancare sunt in cautarea unor noi surse de venit, iar executarea silita a bunurilor imobiliare pare a fi o solutie de moment, adoptata de cele mai multe banci din tara.

Unul dintre cele mai recente cazuri de executare silita a fost cel al complexului imobiliar de lux Verdi Park din Bucuresti. Acesta a ajuns in faliment si a fost scos la licitatie pentru 4 milioane de euro. Suma acopera doar partial datoria de aproape 5 milioane de euro pe care Alpha Bank o are de recuperat de la dezvoltatorul imobilului.

Bunurile imobiliare scoase la licitatie de banci au preturi ce variaza de la mai putin de 10.000 de lei si pana la peste 1 milion de lei. Cele mai multe sunt apartamente, dar exista si oferte de proiecte imobiliare, de proprietati industriale sau spatii comerciale, aflate in toata tara.

Garsoniera de 8.175 de lei, in judetul Mures

Cea mai ieftina oferta anuntata de BCR este o garsoniera in judetul Mures, mai exact in Sangeorgiu de Mures, al carui pret se ridica la 8.175 de lei. Garsoniera are o suprafata de aproximativ 23 de metri patrati, este izolata pe interior, dar nu are niciun fel de finisaje.

La polul opus, cea mai scumpa oferta pe site-ul oficial BCR este un imobil din Bucuresti, cu o suprafata de 4.580 de metri, format din sase etaje si parter. Toate spatiile din imobil sunt destinate inchirierii de catre firme, iar costul sau ajunge la 20.500.000 de lei.

Cei interesati pot cumpara din Brasov o proprietate industriala compusa din mai multe cladiri, printer care atelier de productie si hala industriala. Pretul este pe masura facilitatilor si ajunge la 1.737.000 de lei. O proprietate industriala executata silit in Alba cu sapte cladiri costa 4.193.000 de lei.

Apartamente de la 22.100 de lei la Banca Transilvania

Banca Transilvania este o alta institutie bancara cu oferte de executari silite care incep de la cateva mii de euro. Apartamentele sunt scoase la vanzare la preturi ce variaza intre 22.100 de euro (o locuinta cu doua camere in Bucegi) si 100.000 de euro (un apartament de patru camere in zona centrala a Capitalei).

In ceea ce priveste proprietatile industriale, ofertele anuntate de Banca Transilvania variaza intre 18.300 de euro si 705.000 de euro. Cel mai scump bun imobiliar scos la vanzare prin executare silita de catre Banca Transilvania este un teren intravilan, cu o suprafata de 15.000 de metri patrati, in Sinaia. Pretul solicitat se ridica la 1.943.000 de euro.

Apartamente de la 26.000 de euro la Volksbank

Apartamentele executate silit de Volksbank incep de la 26.000 de euro si ajung pana la 245.000 de euro. Garsonierele din Blocul Residance, situate in zona centrala a statiunii Neptun, au o suprafata de 20 metri patrati si se vand cu 26.000 de euro, in pret fiind inclusa si mobila. Cea mai scumpa locuinta executata silit de Volksbank este un apartament de patru camere, din zona Charles de Gaulle, are un pret de 245.000 de euro.

BRD executa silita cladiri industriale, spatii comerciale, terenuri dar si locuinte. Cel mai scump teren scos la vanzare costa 1.638.000 de lei, are o suprafata de 10.997 metri patrati si se afla in judetul Iasi. Costul apartamentelor executate silit variaza intre 14.250 de euro, un apartament de doua camere in Resita si o casa cu un tren intravilan de 6175 metri patrati, in valoare de 871.000 de lei.

Cei care doresc sa isi cumpere un apartament profitand de executarile silite trebuie sa consulte si oferta ING. Preturile oscileaza intre 13.500 de euro si 99.000 de euro. Cel mai putin costa un apartament de doua camere cu o suprafata de 39 metri patrati, din Constanta. Tariful de 99.000 de euro este valabil pentru un apartament de trei camere din Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 6759 ori