Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce vor bucurestenii: Locuinte noi, finalizate, cu 2 camere. Cat sunt dispusi sa plateasca?

Ce vor bucurestenii: Locuinte noi, finalizate, cu 2 camere. Cat sunt dispusi sa plateasca?


Pretul ramane principalul criteriu de cautare a unei locuinte noi, urmat de stadiul de finalizare a lucrarilor si, abia la final, zona sau suprafata, astfel ca cele mai cautate apartamente in Bucuresti sunt cele cu doua camere, sub 60.000 euro.

Conform datelor Imopedia.ro principalul criteriu de cautare a unei locuinte este, in prezent, pretul. Apoi, utilizatorii portalului imobiliar se uita la stadiul de finalizare a lucrarilor, lasand la final criterii privind zona sau suprafata. Astfel, 87% dintre cei aflati in cautarea unei locuinte noi prefera proiecte finalizate, 10% dintre bucuresteni sunt dispusi sa cumpere o locuinta in curs de construire, iar doar 3% intentioneaza sa cumpere un apartament aflat inca in stadiul de proiect

"Interesant de observat este ca procentul celor dispusi sa achizitioneze o locuinta aflata pe hartie este insignifiant. In urma cu cativa ani, cand piata imobiliara nu cunostea termenul de criza, peste jumatate dintre cei care voiau sa locuiasca intr-un ansamblu rezidential nou nu aveau nicio retinere in a cumpara un apartament aflat in stadiul de proiect", a declarat, intr-un comunicat, Razvan Muntean, manager general al Imopedia.ro.

Cele mai cautate cautari inregistrate pe noua platforma dedicata ansamblurilor rezidentiale noi au in vedere apartamentele cu doua camere, 43% dintre utilizatori preferand acest tip de locuinta. Pe locul doi in topul cautarilor se gasesc garsonierele, cu 26%. Circa 20% dintre vizitatorii portalului au optat pentru apartamentele cu trei camere, in timp ce doar 11% prefera locuintele cu patru sau mai multe camere.

Cat sunt dispusi clientii sa plateasca pentru o locuinta

Pentru o garsoniera noua, cei mai multi bucuresteni ar fi dispusi sa plateasca 30.000 euro, iar pentru un apartament cu doua camere 55.000 euro. Bugetul mediu pentru o proprietate cu trei camere este de 70.000 euro, in timp ce pentru locuintele cu patru sau mai multe camere vizitatorii portalului imobiliar au ales un pret mediu de 100.000 euro.

In ceea ce priveste zonele, in topul preferintelor celor care utilizeaza noua platforma dezvoltata de Imopedia.ro se afla Berceni/Popesti Leordeni si Titan. Urmatoarele cartiere in care bucurestenii cauta locuinte noi sunt Baneasa/Pipera si Colentina/Obor, lasand pe ultimele locuri zone precum Militari, Ghencea si Alexandriei.

"Din datele noastre reiese ca numarul celor interesati de o locuinta noua este intr-o continua crestere: aproape 30% dintre bucuresteni doresc sa cumpere o locuinta intr-un ansamblu recent ridicat. Acum patru ani, procentul nu ajungea la 10%. Cumparatorii incep sa inteleaga tot mai mult avantajele unei locuinte noi si prefera sa investeasca intr-o astfel de proprietate, mai ales ca, in multe zone, pretul unui apartament situat intr-un bloc nou este foarte aproape de valoarea unui apartament vechi", explica Muntean.

Imopedia, centru de informare si de ofertare imobiliara, a lansat de curand o platforma imobiliara dedicata locuintelor noi si investitiilor imobiliare, acoperind astfel un segment important de piata, format din tineri aflati la prima achizitie a unui locuinte, dar si din investitori interesati de plasamente sigure in imobile cu durata de viata ridicata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1383 ori