Vilele din Pipera nu se vand nici cu reduceri de 40%

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 09:40
4603 citiri
Vilele din Pipera nu se vand nici cu reduceri de 40%

Cartierul Pipera pare a nu face fata crizei imobiliare, tot mai multi proprietari din aceasta zona alegand sa-si scoata vilele sau terenurile la vanzare.

Nici macar pretul cu 40% mai mic, comparativ cu anul trecut, nu devine atragator, scrie Gardianul.

Analistii sustin ca evolutia ulterioara a preturilor va fi influentata de mersul creditarii si a cererii de pe piata. Totusi, acestia considera ca nimeni nu se gandeste sa mai plateasca sumele vehiculate in 2007, pentru o zona fara utilitati, aglomerata si cu o infrastructura mai mult decat proasta.

In acest context, atat vilele, cat si terenurile din Pipera, altadata atat de solicitate, au ajuns sa nu se mai vanda chiar daca pretul a scazut chiar si sub 1.000 euro/mp.

In primul trimestru al acestui an, volumul tranzactiilor a scazut cu 70 - 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Proprietarii caselor din Pipera
se vad nevoiti sa faca reduceri drastice de pret pentru a atrage clienti, insa acestia din urma nu se inghesuie sa apara.

Expansiunea imobiliara in Pipera
a inceput in urma cu aproximativ zece ani, cand preturile nu depaseau cativa dolari pe metru patrat. Intre timp, goana dupa terenuri a determinat o crestere de cateva sute de ori a preturilor.

Pe langa cei care nu isi mai permit sa locuiasca sau sa detina un teren in Pipera, din cauza diferentei mari intre costuri si venituri, categoria de vanzatori cea mai dispusa la negocieri o reprezinta dezvoltatorii imobiliari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vile, #terenuri, #reduceri, #dezvoltatori, #tranzactii, #imobiliare , #Tranzactii imobiliare