Tranzactiile imobiliare au scazut cu peste 37%

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 15:02
2202 citiri
Tranzactiile imobiliare au scazut cu peste 37%

Tranzactiile imobiliare inregistrate in primele doua luni ale anului au scazut cu 37,43% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

Astfel, in perioada ianuarie - februarie 2009 au fost inregistrate 48.610 de tranzactii imobiliare, in scadere cu aproximativ 29.000 fata de perioada ianuarie - februarie 2008, cand au fost inregistrate 77.695 de tranzactii imobiliare.

Presedintele UNNPR, Dumitru Viorel Manescu, considera ca o estimare a evolutiei tranzactiilor imobiliare pentru acest an este dificil de facut chiar pornind de la datele primelor luni. "Este foarte greu sa facem o asemenea estimare dat fiind previziunile facute de analistii financiari.

Cu toate acestea, in cazul in care se va relansa creditul imobiliar dupa opinia noastra vom asista la o crestere a activitatii in toate domeniile", a declarat pentru NewsIn presedintele UNNPR.

Acesta a mai spus ca scaderea acestei activitatii se reflecta si in valoarea impozitelor incasate din tranzactiile imobiliare. In primele doua luni ale anului valoarea impozitelor incasate din tranzactiile imobiliare era de 63.533.558 lei, in scadere cu 63,68%, fata de valoarea de 174.950.183 lei inregistrata in perioada similara a anului trecut.

Criza economica si financiara a dus la o scaderea cu peste 70% a veniturilor notarilor pe primele luni ale anului, ca urmare a crizei economice, a adaugat presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), Dumitru Viorel Manescu.

In ceea ce priveste impozitare cu 16% a veniturilor obtinute de catre persoanele fizice din tranzactiile comerciale cu terenuri si apartamente, presedintele UNNPR considera ca aceasta masura va duce la o crestere artificiala a preturilor imobilelor, care deja sunt destul de mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii imobiliare, # scadere, # credit imobiliar , #Tranzactii imobiliare