Tranzactiile imobiliare au scazut cu 36% in aprilie

Sambata, 30 Mai 2009, ora 09:34
1865 citiri
Tranzactiile imobiliare au scazut cu 36% in aprilie

Tranzactiile pe piata imobiliara si-au continuat tendinta descendenta, numarul operatiunilor realizate pe acest segment coborand in aprilie cu 35,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Piata imobiliara continua sa ramana relativ blocata, in principal din cauza restrangerii creditarii si a asteptarilor ca preturile sa coboare mai mult. Odata cu noul program guvernamental prin care statul vrea sa garanteze creditele ipotecare pentru tineri in limita a 60.000 de euro, piata imobiliara s-ar putea dezgheta, in sensul stabilizarii preturilor.

Potrivit indexului imobiliar al ZF, luna mai a fost prima in care pretul mediu al apartamentelor din Capitala a scazut sub 100.000 de euro, insa tranzactiile se pot incheia la un pret mai scazut, in conditiile in care preturile afisate initial de cumparator sunt negociate.


Apartamentele vechi de trei camere din Capitala s-au ieftinit cu 5% in luna mai comparativ cu aprilie, aceasta fiind a doua luna consecutiva in care se inregistreaza acest ritm de scadere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#creditare, #imobiliare, #scadere, #tranzactii , #Tranzactii imobiliare