Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tranzactiile imobiliare scutite de TVA

Tranzactiile imobiliare scutite de TVA

Cota standard a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) ramane la 19%. De cote reduse de 9% vor beneficia doar unele servicii, precum intrarea la muzee, cinematografe, gradini zoologice, targuri, expozitii si evenimente culturale

Alte servicii sunt scutite de plata acestei taxe, printre care spitalizarea si ingrijirile medicale desfasurate de toate unitatile autorizate. De asemenea, se acorda scutiri pentru activitatea in invatamant, pentru serviciile realizate de camine si cantine, pentru meditatii, servicii legate de asistenta si protectia sociala, activitatile sportive si culturale, precum si pentru activitatile specifice posturilor publice de radio si televiziune, altele decat cele de natura comerciala.

Si in domeniul bancar si financiar sunt date scutiri: pentru acordarea de credite si administrarea lor, pentru orice operatiune legata de depozite financiare, pentru operatiunile de asigurare si reasigurare. Arendarea, concesionarea, inchirierea si leasingul de bunuri imobile sunt scutite de TVA, exceptie facand locatiile pentru parcarea de autovehicule, inchirierea utilajelor si inchirierea seifurilor.

Se mai aplica TVA redusa la livrarea de manuale scolare, carti, reviste si ziare. TVA de 9% a mai fost stabilita pentru livrarea de proteze, produse ortopedice si medicamente. De asemenea, cota redusa este valabila si in sectorul turistic, in cazul cazarii si a inchirierii terenurilor amenajate pentru camping.

AMOS News - Agentie Independenta de Presa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1138 ori