Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania se confrunta cu o scadere marcata a activitatii imobiliare

Spania se confrunta cu o scadere marcata a activitatii imobiliare
Sectorul imobiliar din Spania se confrunta cu o scadere "brutala" a activitatii, marcata la inceputul anului 2008 de scaderea cu 200.000 de unitati a ritmului anual de aparitie a santierelor, de trei ori mai putin fata de acum un an, potrivit unui inalt responsabil din sector, informeaza Reuters.Situatia din prezent, rezultat direct al crizei creditelor, va continua pana cand problema creditelor imobiliare va fi rezolvata, a precizat secretarul general al G14, Pedro Perez Fernandez, a carui asociatie reprezinta cele mai importante grupuri imobiliare din Spania.              


Potrivit lui Perez Fernandez, numarul de tranzactii imobiliare a scazut cu 60% in primul trimestru in Spania, iar preturile au inregistrat o scadere de pana la 20%, existand posibilitatea desfiintarii a 250.000 de locuri de munca in acest sector in 2008.Perez Fernandez a cerut guvernului sa "ia masurile necesare pentru a stabiliza situatia" pietei financiare din Spania, ce trece printr-o criza de lichiditate estimata la mai multe miliarde de euro, ce paralizeaza activitatea imobiliara.Aceasta criza, ce s-a acutizat de toamna trecuta, este considerata ca fiind sursa incetinirii ritmului de crestere economica, cauza cresterii ratei somajului si a sporirii excedentului bugetar, intr-o tara in care boom-ul imobiliar a sustinut activitatea economica timp de zece ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1297 ori