Sectorul imobiliar romanesc, tot mai lipsit de transparenta

Joi, 28 Iunie 2012, ora 17:58
1514 citiri
Sectorul imobiliar romanesc, tot mai lipsit de transparenta

Romania a coborat din 2010 cu opt pozitii in topul transparentei in sectorul imobiliar, de pe 32 pana pe locul 40 dintr-un total de 97 de piete, evaluate in functie de 83 de criterii si caracteristici, de la disponibilitatea informatiilor pentru investitori si calitatea serviciilor, la cadrul legal.

Studiul este realizat odata la doi ani de grupul american Jones Lang LaSalle, specializat in servicii financiare si de consultanta pentru piata imobiliara.

Romania a inregistrat, in perioada 2010-2012, una dintre cele mai semnificative cresteri a indicelui transparentei pe piata imobiliara, in principal datorita imbunatatirii procedurilor de inregistrare a proprietatilor, reiese din raportul transmis joi de grup.

Topul transparentei in imobiliare continua sa fie dominat de tarile anglofone. SUA ocupa prima pozitie, urmata de Marea Britanie si Australia. Pozitia a patra este ocupata de Olanda, iar pe cinci si sase se regasesc Noua Zeelanda, respectiv Canada.

Clasamentul continua cu Franta, Finlanda, Suedia si Elvetia.

In Europa Centrala si de Est, cel mai bine pozitionat stat este Polonia, care se regaseste pe locul 19, urmata de Austria (22), Cehia (24), Ungaria (26), Slovacia (36), Romania (40), Croatia (51), Bulgaria (57), respectiv Ucraina pe locul 61.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania top transparenta imobiliara, #Romania transparenta imobiliara, #Jones Lang LaSalle top, #top transparenta imobiliara , #Tranzactii imobiliare