Piata imobiliara din Romania, in impas?

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 17:10
6887 citiri
Piata imobiliara din Romania, in impas?

Numarul tranzactiilor imobiliare a scazut in acest an fata de 2007, bancile au impus noi restrictii in acordarea creditelor iar in piata exista un trend evident de ieftinire a locuintelor.

Congresul Imobiliar International care se desfasoara la Bucuresti, intre 11 si 14 septembrie, aduce in discutie situatia pietei de real-estate din Romania in contextul crizei financiare internationale.

Ruxandra Cleciu, Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI) considera ca, in contextul economic international, piata imobiliara romaneasca nu a fost atat de afectata, pe cat au fost alte segmente din economie. "Efectul crizei financiare internationale s-a resimtit la noi prin cresterea dobanzilor bancare".

Cleciu mai spune ca numarul de tranzactii din piata este mic iar pana la finalul anului nu vom asista la o revigorare a tranzactiilor. "Cumparatorii sunt in continuare reticienti in a face achizitii in acest moment si asteapta scaderea preturilor".

In ceea ce priveste creditul ipotecar, presedintele ARAI considera ca "bancile au o problema in momentul de fata: nu exista grija de client. Oamenii care acorda credit ipotecar nu vin sa consilieze clientul."

Mai multe aflati din interviul cu Ruxandra Cleciu, Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

Vezi si Dan Negulescu(ARAI): Asistam la o scadere masiva a tranzactiilor cu apartamentele comuniste

Interviu realizat de Oana Cazan