Piata imobiliara are nevoie de reglementari europene - 15 Martie 2006

Miercuri, 15 Martie 2006, ora 02:19
1169 citiri

Nevoia de coerenta in reglementarile pietei imobiliare se simte de o perioada semnificativa de timpApropierea integrarii in Uniunea Europeana impune luarea de masuri concrete in aceasta directie, apreciaza Robert Teodorescu, director la compania imobiliara Regatta.

Integrarea in Uniunea Europeana inseamna deschiderea Romaniei catre o piata imobiliara extrem de vasta, armonizarea cu reglementarile acesteia si necesitatea de a face fata concurentei intrinsece.

Din acest motiv asociatiile si uniunile profesionale din domeniul imobiliar au un rol important in facilitarea functionarii corecte a acestei piete. Asociatiile si uniunile profesionale din domeniul imobiliar pot directiona persoanele care au nevoie de consiliere pe teme imobiliare catre agentiile acreditate si recunoscute.

De asemenea, ele pot sa ofere o serie de informatii despre cabinete de notariat si avocatura, despre etapele unei tranzactii imobiliare, modalitatile si durata necesara pentru a face o tranzactie imobiliara.

O alta directie in care asociatiile si uniunile profesionale din domeniul imobiliar ar trebui sa actioneze este promovarea unei legislatii imobiliare. Din nefericire la acest moment nu beneficiem de o lege a pietei imobiliare. Reglementarile existente sunt insuficiente si de multe ori apar confuzii si situatii tensionate.

Spre exemplu, in cazul in care doua sau mai multe parti au motiv sa apeleze la justitie pentru rezolvarea unor probleme pe teme imobiliare nu au o lege la care sa faca referire, ci trebuie sa se adreseze legilor generale si Constitutiei.

Bloombiz.ro

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !