Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi oportunitati pentru particulari la vanzarea casei pe internet

Noi oportunitati pentru particulari la vanzarea casei pe internet

Cei care doresc o locuinta si nu vor sa apeleze la o agentie imobiliara pot studia ofertele postate pe site-urile specializate in intermedierea de vinzari de locuinte. Aceste site-uri se adreseaza doar particularilor deoarece nu sint acceptate anunturile postate de agentiile imobiliare.

De regula, nu percep comision din valoarea tranzactiei, ci o suma fixa pentru postarea anuntului. Numarul site-urilor specializate in vinzarea de locuinte a crescut, astfel ca si serviciile oferite de acestea s-au diversificat. Unele nu se rezuma doar la vinzarea-cumpararea de imobile, ci abordeaza si piata terenurilor sau pe cea a inchirierii de locuinte.

Oferta de servicii pentru piata apartamentelor de cartier a fost suplimentata de catre cei de la www.MagazinulDeCase.ro. Utilizatorii sistemului pot solicita evaluarea locuintei. Studiul comparativ al preturilor va contine o raportare la alte trei-cinci imobile similare tranzactionate recent pe piata, stabilind o medie a pretului de vinzare. Principalele criterii dupa care se face studiul comparativ cu alte imobile similare sint amplasarea, suprafata, numarul de camere, tipul constructiei, starea cladirii (inclusiv riscul seismic), dar si renovarile, finisajele, imbunatatirile sau dotarile. Portalul va colabora cu mai multe companii de evaluare afiliate Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).

Contra-cost, de citeva saptamini se ofera si asistenta juridica. "Acest serviciu juridic se adreseaza cu precadere tranzactiilor imobiliare din segmentele low si medium ale pietei", a declarat Matei Malos, General Manager MagazinulDeCase. Pachetul de baza, oferit contra sumei de 999 de lei, este construit astfel incit sa ofere instrumentele necesare vinzarii in siguranta a unui apartament. Acesta include obtinerea actelor necesare vinzarii, efectuarea cadastrului si a intabularii, intocmirea actelor de vinzare-cumparare si asistenta in fata notarului. Se ofera si un pachet de 699 de lei pentru proprietarii care au deja intabulate proprietatile. Acesta ofera aceleasi servicii ca si pachetul de baza, cu exceptia intabularii. Trebuie spus ca taxa pentru postarea anuntului de vinzare pe site este de 99 de lei.

O alta oferta a fost lansata de catre www.CaseFaraIntermediari.ro. Cu turul virtual Basic 360, cumparatorii pot "vizita" proprietatile stind in fata calculatorului. Acest pachet de prezentare va oferi clientilor o privire de ansamblu asupra locuintelor, vizita se face din fata calculatorului, iar turul poate cuprinde toate incaperile, in functie de amplasamentul acestora pe planul imobilului. Cei interesati vor putea astfel sa-si prezinte virtual imobilele, iar clientii au posibilitatea de a-si forma o parere clara in proportie de 90%, fara a se deplasa la fata locului.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13296&art=34288&cHash=a3e1ea980a>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

<b>Bloombiz</b>

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1051 ori