Morgan Stanley cumpara cel mai mare mall rusesc pentru 1 miliard de dolari

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 21:44
2294 citiri
Morgan Stanley cumpara cel mai mare mall rusesc pentru 1 miliard de dolari
Morgan Stanley / Sursa foto: Bloomberg

Un fond imobiliar detinut de Morgan Stanley a fost de acord sa cumpere cel mai mare mall din centrul Sankt Petersburg, pentru aproximativ 1,1 miliarde de dolari, arata surse apropiate negocierilor.

Fondul detinut de Morgan Stanley va achizitiona mallul Galeria, administrat de Fondul Capital CIS, acesta din urma fiind condus de un grup de investitori din Kazahstan, potrivit Bloomberg, care citeaza surse ce au preferat sa ramana anonime, din cauza naturii private a tranzactiei.

Mallul rusesc, Galeria a fost deschis in urma unei investitii de 380 de milioane de dolari in 2010 si are, in total, 250 de magazine care ocupa 93.000 de metri patrati, amenajati pe cinci etaje.

Centrul comercial este amplasat la intersectia Logovsky Prospekt si Nevsky Prospekt, in imediata apropiere a unei statii de cale ferata.

Purtatorul de cuvant al Morgan Stanley, Tom Walton, a refuzat sa comenteze informatiile. Totusi, achizitionarea de catre Morgan Stanley a mallului rusesc confirma faptul ca fondul american vrea sa investeasca banii dobanditi in 2010.

Pana acum, Morgan Stanley a investit mai putin de jumatate din cele patru miliarde puse la dispozitie.

#Morgan Stanley mall Rusia, #achiztie Morgan Stanley , #Tranzactii imobiliare