Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii imobiliare: Scade pretul pentru Cortina Residence la 7,33 miliarde euro

Investitii imobiliare: Scade pretul pentru Cortina Residence la 7,33 miliarde euro


Complexul Cortina Residence din Bucuresti, dezvoltat de firma Cefin Real Estate, aflata in faliment, este scos la vanzare din nou, la un pret mai mic, de 7,33 milioane euro.

Firma avea datorii de aproape 26 milioane euro in momenul intrarii in insolventa, in anul 2010. Lichidatorul judiciar a organizat mai multe licitatii pana acum, pretul anterior de pornire fiind stabilit la 9,2 milioane de euro.

Licitatia pentru vanzarea complexului, amplasat in zona Baneasa, va avea loc pe 18 decembrie, lichidatorul judiciar fiind firma BDO Business Restructuring.

Compania a intrat in insolventa in luna iunie 2010, iar printre creditori se numara bancile Investkredit si Volksbank, precum si compania Romprest Service si firma de constructii elena Edrasis Psallidas. Tot in 2010 a fost pronuntat falimentul ansamblului.

In aprilie 2007, dezvoltatorul a obtinut o linie de credit de 37,7 milioane de euro de la Volksbank si Investkredit. Investitia pentru dezvoltarea complexului era estimata in 2006, la anuntul proiectului, la 44 milioane de euro.

Cefin este implicat in mai multe proiecte imobiliare in Romania, cele mai mari pe segmentul spatiilor industriale, iar in sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piata locala si actionar al firmei care importa marca Ferrari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 3521 ori