Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In Timis au loc cele mai multe tranzactii imobiliare din tara, inaintea Bucurestiului

In Timis au loc cele mai multe tranzactii imobiliare din tara, inaintea Bucurestiului

Judetul Timis se afla pe primul loc la nivel national ca numar de tranzactii imobiliare efectuate, cu aproape 30.000 de operatiuni, a anuntat, marti, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Timis, relateaza NewsIn.

Timisul se afla, in acest an, in topul tranzactiilor imobiliare la nivel national, urmat fiind de Bucuresti. Datele au reiesit dintr-un studiu al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliare, realizat in domeniul imobiliar, la nivel national, in perioada ianuarie-august 2008, comparativ cu perioada similara din 2007.


"Judetul Timis se situeaza pe locul I la nivel national, cu un numar de 29.160 de astfel de operatiuni, comparativ cu 19.119 anul trecut. Timisul este urmat de Bucuresti cu un numar de 25.958 de tranzactii efectuate in perioada ianuarie-august 2008", a transmis consilierul de relatii cu presa al OCPI Timis, Monica Ivan.


Reprezentantul unei agentii imobiliare din Timisoara s-a declarat suprins de acest studiu, afirmand ca in teren lucrurile nu stau tocmai asa. "Ma surprinde aceasta statistica, pentru ca din reactiile pe care le avem noi din teren, discutiile cu notarii, clientii si alti agenti imobiliari, toata lumea este intr-o mare panica. Nu se tranzactioneaza aproape nimic.  Nu mai are cine sa cumpere", a declarat corespondentului NewsIn, managerul agentiei imobiliare Sara Consult, Crenguta Radosav.


Potrivit OCPI Timis, judetul Timis inregistreaza cresteri atat in privinta ipotecilor, a primei inregistrari a imobilelor ori a operatiunilor de dezmembrare. "Extrem de multe solicitari au vizat obtinerea extraselor de autentificare, pentru birourile notariale si extraselor de informare. Astfel, in primele opt luni ale anului 2008, au fost eliberate in Timis 36.832 de extrase de autentificare, judetul nostru fiind situat pe locul trei ca volum de lucru la acest indicator. In ceea ce priveste obtinerea extraselor pentru informare, judetul Timis este depasit ca volum doar de Bucuresti", a mai precizat Ivan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2153 ori