Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erimescu, Imobiliare.ro: Viitorul anunturilor imobiliare este Internetul

Erimescu, Imobiliare.ro: Viitorul anunturilor imobiliare este Internetul
Adrian Erimescu, CEO imobiliare.ro, sustine ca promovarea proprietatilor imobiliare s-a mutat in online, in conditiile in care mai mult de 22% din anunturile imobiliare sunt in online si doar o mica parte se regasesc si in ziare.

Directorul general imobiliare.ro adauga ca, in contextul cresterii volumului de proprietati in executare silita, adresarea consumatorului final poate aduce bancii un pret mai bun de vanzare.

In ceea ce priveste proprietatile aflate in executare silita, Erimescu identifica doua tipuri de clienti imobiliari:

"O directie este a consumatorilor finali, cei care isi o cauta locuinta si folosesc recomandari si a doua categorie, cea a "discount buyers" care cauta proprietati lichide la un pret foarte bun. Acestia din urma sunt conectati la subiect, se adreseaza bancilor si folosesc siteurilor dedicate segementului executarilor silite", precizeaza Erimescu.

Segmentul delimitat de "discount buyers" reprezinta un procent de 56.000 de vizitatori pe luna, in timp ce al doilea tip de consumator reprezinta peste un milion de vizitatori pe luna.

Comparativ, cererea exprimata de consumatorii finali, fata de "discount buyers" este mai mare. "Cred ca un consumator final este mai dispus sa plateasca un pret apropiat de pretul de piata, decat un discount buyers care trebuie sa obtina profit", spune Erimescu.

Clientul va cumpara o proprietate aflata in executare silita cand beneficiul este mai mare decat riscul, mai precizeaza directorul general imobiliare.ro.
Referitor la felul in care evolueaza piata imobiliara, acesta a mentionat ca, din 2008 pana in 2012, preturile cerute au intregistrat o scadere de 53% si ca "trendul este, in continuare, unul de scadere".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1558 ori