Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Danube cauta 600 de milioane de euro pentru proiecte retail si imobiliare

Danube cauta 600 de milioane de euro pentru proiecte retail si imobiliare
Compania britanica Danube Property Investment Limited intentioneaza sa obtina intr-o prima faza 288 milioane pentru a investi in proiecte imobiliare in Romania, Croatia si Bulgaria, spun oficialii companiei.Banii vor fi obtinuti printr-o metoda mai putin obisnuita, respectiv prin listarea la Alternative Investments Market (AIM), piata financiara administrata de bursa din Londra, a unui pachet de actiuni.
Firma a identificat deja unele proiecte de investitii, in valoare de circa 600 de milioane de euro, printre care un portofoliu de retail in Romania, mall-uri in Bulgaria si Romania, si proiecte in domeniul turismului in Croatia, se arata intr-un anunt al firmei transmis marti pietei AIM.

Danube Property va prelua proiecte aflate in stadiile finale de dezvoltare, precum si proiecte producatoare de venituri, in statele central si est-europene, in special in tarile aflate in urmatorul val de extindere a Uniunii Europene.

Compania se va concentra pe sectoarele care vor beneficia cel mai mult de pe urma cresterii puterii de cumparare si a modificarilor in comportamentul consumatorilor.
Conducerea companiei va fi consiliata de firma de consultanta City Capital Property Advisers, din care face parte, printre altii, Ross MacDiarmid, fost director al Dawnay Day Carpathian, firma care a fost implicata in tranzactii imobiliare in regiune.

Presedintele companiei, Peter Barton, a apreciat ca investitiile in Estul Europei sunt atractive avand in vedere cresterea economica semnificativa a statelor care urmeaza sa adere la Uniunea Europeana si "deficitul istoric" de proiecte imobiliare din aceasta zona.

Firma britanica se va orienta catre sectorul imobiliar si va acorda o atentie speciala segmentelor retail, turism, rezidential, precum si centrelor pentru petrecerea timpului liber.

Bloombiz

directNews -Topul stirilor zilei


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 898 ori