Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Certificatul energetic, obligatoriu in tranzactiile imobiliare - 28 Decembrie 2010

Certificatul energetic, obligatoriu in tranzactiile imobiliare - 28 Decembrie 2010

De anul viitor, certificatul energetic va fi obligatoriu in tranzactiile imobiliare iar orice locuinta care va fi scoasa la vanzare sau la inchiriere va trebui sa fie insotita de un certificat de performanta energetica. 

Obligativitatea prezentarii acestui certificat ar fi trebuit sa intre in vigoare inca din 2007, dar a fost amanata de cateva ori, ultima oara chiar pe 29 decembrie 2009, cand termenul a fost mutat la 1 ianuarie 2011.

Preturile pentru intocmirea unui astfel de certificat variaza in functie de specificul cladirii, dar si de auditor. Ca medie, se ridica la 3-5 euro pe metru patrat, fara TVA, potrivit datelor operatorilor din domeniu.

Cele mai multe apartamente din Romania, situate in blocurile comuniste, se incadreaza in clasa energetica C si D, in functie de imbunatatirile aduse si de starea energetica a cladirii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1146 ori