Cele mai ieftine si cele mai scumpe vile de pe piata

Luni, 25 Februarie 2013, ora 07:10
2681 citiri
Cele mai ieftine si cele mai scumpe vile de pe piata

Pretul imobiliarelor de lux din principalele orase din tara a inregistrat scaderi de pana la 60% de la inceputul crizei si pana anul trecut.

Pentru investitorii cu apetit crescut pentru risc, care tintesc dezvoltarea portofoliului de proprietati imobiliare, 2013 ar putea inseamna un an strategic pentru achizitii.

Mai ales in conditiile in care un studiu realizat de Jones Lang LaSalle arata ca increderea investitorilor imobiliari in Romania a crescut. Reprezentantii companiei de consultanta sustin ca anul acesta ar fi perfect pentru achizitii pe piata locala.

Sursa foto: Imobiliare.ro

Printre cele mai ieftine vila din Capitala, din zona ultracentrala, se numara o vila cu sapte etaje care poate fi cumparata pentru 100.000 de euro. Localizata in zona Unirii, vila are o suprafata totala de 80 de metri patrati, dispune de trei bai, un balcon si un front stradal de 15 metri. Preturile din cartierul Militari variaza intre 110.000 de euro si 150.000 de euro, pentru vilele cu suprafete cuprinse intre 300 si 400 de metri patrati.

Toate imobilele au cinci camere si se afla intr-o zona apropiata de mijloacele de transport in comun, mentioneaza imobiliare.ro. Preturi similare se intalnesc si in sudul Capitalei, unde vilele cu o suprafata de pana la 400 de metri patrati pot fi cumparate cu preturi cuprinse intre 100.000 si 180.000 de euro.

Sursa foto: Imobiliare.ro

La polul opus, cele mai scumpe imobile din Bucuresti sunt situate in zona centrala si costa chiar si peste opt milioane de euro. De exemplu, in Piata Romana, o vila cu trei camere, intinsa pe o suprafata de 2.000 de metri patrati si cu un teren de 2.566 de metri patrati, valoreaza 8.500.000 de euro.

Tot in sectorul 1, mai exact pe Bulevardul Dacia, o vila cu aproape 40 de camere si o suprafata utila de 2.000 de metri patrati, dispusi pe doua etaje si mansara, costa 8.440.000 de euro.

Pe locul al treilea in clasamentul celor mai scumpe vile din Bucuresti se afla o vila amplasata tot in zona Romana, cu 20 de camere si cu o suprafata de 1.980 de metri patrati, formata din subsol, parter, un etaj si mansarda. Imobilul costa opt milioane de euro.

Datorita pozitiei centrale, a spatiului generos si a terenului aferent, vilele enumerate mai sus sunt perfecte pentru un sediu de ambasada sau consulat, cazinou de lux, spital sau clinica medicala, asa cum mentioneaza specialistii imobiliari citati de publicatia amintita.

Sursa foto: Imobiliare

Preturi considerabil mai mici se intalnesc in principalele orase din tara. De exemplu, in Brasov, cele mai ieftine vile costa minimum 38.500 de euro si ajung pana la cel mult 1.800.000 de euro. Preturi asemanatoare se gasesc si in orasul Iasi, unde tarifele pornesc de la 41.500 de euro si pot depasi 500.000 de euro.

De exemplu, o vila situata in centrul municipiului, cu patru camere si un teren aferent de 500 de metri patrati poate fi cumparata pentru aproximativ 42.000 de euro. O vila de lux in Bucium, cu o suprafata utila de 300 metri patrati si un teren aferent de 2.800 de metri patrati valoreaza 590.000 de euro.

In Cluj, Timisoara si Constanta, preturile sunt asemanatoare si pornesc de la aproximativ 40.000 de euro, in cazul vilelor cu patru camere, amplasate in zonele centrale. Spre deosebire de tarifele inregistrate in Bucuresti, in aceste orase, cele mai scumpe imobile nu depasesc 600.000 de euro.

Capitala detine 70% din volumul total tranzactionat in 2012 pe piata imobiliara, iar cele mai multe tranzactii au fost inregistrate in sectorul de birouri (62%), urmat de retail (30%) si de spatiile de depozitare si logistice (7%), potrivit reprezentantilor CBRE.

Tonul pentru investitii a fost dat, la inceputul acestui an, de sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI), care au incheiat cea mai mare tranzactie imobiliara de pana acum, cumparand cladirea de birouri The Lakeview din Bucuresti.

Achizitia a fost facuta prin preluarea actiunilor societatii care detine imobilul, respectiv BVB Real Estate (firma detinuta de fondul AIG Lincoln si omul de afaceri Dinu Patriciu). Valoarea tranzactiei se ridica la 61,7 milioane de euro.

#imobiliare lux, #casa vanzare, #pret imobiliare 2013 , #Tranzactii imobiliare