Vrei la masa cu Patriciu si Tiriac? De ce n-o sa reusesti prea curand

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 11:44
3161 citiri
Vrei la masa cu Patriciu si Tiriac? De ce n-o sa reusesti prea curand

Unii oameni dau vina pe lipsa de oportunitati, altii pe criza care a "muscat" din finantele lumii, in ultimii 2-3 ani. Daca scopul tau este sa ajungi la nivelul lui Dinu Patriciu sau Ion Tiriac, insa nu reusesti sa-ti ridici averea de la pamant, cel mai probabil te lovesti de cateva, daca nu de toate piedicile de mai jos.

Iata cateva piedici care te opresc sa fii miliardar, potrivit The Street.

Iti pasa de ce cred vecinii tai

Ai un statut social mai bun decat majoritatea romanilor. Ai reusit sa cresti in ierarhia corporatiei in care lucrezi, inca inainte de criza. Din pacate, iti place sa iti afisezi averea.

Daca vrei sa arati cat de bine o duci, gandeste-te de doua ori. Atunci cand concurezi cu cei de langa tine, ajungi sa arunci banii pe "jucarii" care sa ii impresioneze si nimic mai mult.

Nu ai rabdare

Creditarea a avut si perioade mai bune. In vremea in care creditul se dadea doar cu buletinul, romanii s-au imbulzit la mirajul bogatiei momentane.

Daca apelezi la cardul de credit doar pentru ca nu poti sa astepti pana faci destui bani pe care sa-i cheltuiesti, inseamna ca ii imbogatesti pe altii, in timp ce tu ramai dator.

Investesti in lucruri pe care nu le intelegi

Inainte ca bula imobiliara sa explodeze, toti cei care aveau anumite sume de bani se gandeau sa investeasca in constructii.

Unii, foarte putini, au reusit sa se bucure de un profit considerabil. Cei mai multi, insa, au ramas cu terenurile cumparate la preturi incredibile sau cu constructii abia incepute.

Acest tip de investitii te va indeparta de scopul tau de a fi miliardar.

Ai obiceiuri proaste

Fie ca este vorba despre fumat, baut sau jocuri de noroc, viciile au nevoie de bani.

Multi nu isi dau sesama ca aceste obiceiuri de rau augur au costuri ce se intind pe un plan temporal mai lung.

In cazul fumatului, nu dai bani numai pe tigari ci si pe refacerea sanatatii, deteriorata de acest viciu.

Nu ai teluri

Este greu sa iti construiesti o avere, daca nu ai idee ce anume vrei sa faci. Daca nu ti-ai setat obiective privind averea, nu ai ce sa indeplinesti.

Warren Buffett, investitorul-minune american, isi seteaza obiective anual, pe care le impartaseste printr-o scrisoare deschisa actionarilor Berkshire Hathaway.

Asadar, ai nevoie de mai mult decat sa-ti spui "vreau sa devin miliardar". Ai nevoie de obiective de investitii si economii, setate in fiecare an, precum si de un plan pentru a le indeplini.

Nu esti pregatit

In viata, nu ti se vor intampla numai lucururi bune.

Asigura-te ca atunci cand se va intampla un lucru rau, averea ta nu va disparea intr-o clipita.

Alergi dupa castiguri rapide

In afara averilor uriase mostenite, nu te vei trezi cu conturile pline peste noapte.

Sansele sa castigi la loterie sunt mai mici decat sa fii lovit de fulger. Investeste rational si nu te astepta la castiguri imediate.

Ii lasi pe ceilalti sa aiba grija de banii tai

Crezi ca ceilalti au mai multe cunostinte in ceea ce priveste felul in care se fac banii.

Totusi, toata lumea vrea sa castige mai mult, si profitul personal este primul gand al fiecarui om care iti da un sfat.

Asculta-i pe cei care incearca sa te ajute, insa asuma-ti decizia finala.

Iti ignori datoriile

Traiesti cu impresia ca esti un norocos, daca ai trecut prin criza si ai reusit sa-ti pastrezi job-ul, castigand un salariu foarte bun. Nu uita totusi de datorii.

Nu astepta ca acestea sa se rezolve de la sine. Amanarea platii anumitor contributii nu te va ajuta, pe termen lung. Imbogatirea cere planificare.

#bogat, #criza, #dinu patriciu, #ion tiriac, #miliardar , #Terenuri