Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tranzactie surpriza in imobiliare: belgienii au cumparat 60 de hectare in jurul Bucurestiului. A revenit vremea achizitiilor?

Tranzactie surpriza in imobiliare: belgienii au cumparat 60 de hectare in jurul Bucurestiului. A revenit vremea achizitiilor?

Liebrecht & wooD, proprietarul outlet-ului Fashion House din Militari, considera ca a venit iar timpul achizitiilor. Compania belgiana Liebrecht & wooD, care detine centrul comercial de tip outlet Fashion House de la iesirea din Militari spre Pitesti, a cumparat in acest an terenuri cu o suprafata de circa 60 de hectare in trei zone ale Bucurestiului, pentru care a platit mai mult de 30 de milioane de euro din fonduri proprii.

Belgienii, care au vandut in ultimii ani parcul comercial Militari Shopping si birourile Victoria Park din Baneasa pentru circa 80 de milioane de euro, sunt printre putinii investitori care merg acum impotriva curentului, cumparand terenuri cand nimeni nu considera ca preturile au ajuns la nivelul minim.

"In acest an am cumparat 60 de hectare de teren la iesirile din Bucuresti pentru proiecte de retail si pentru constructia unui nou centru comercial de tip outlet. In medie, pot spune ca am platit circa 60 de euro/metrul patrat. Preturile pot spune ca au fost rezonabile, nu discount-uri de 50%, pentru ca astfel de reduceri sunt doar pentru terenuri proaste", a declarat pentru ZF Johan Rogiers, unul dintre fondatorii si actionarii companiei belgiene.

El spune ca a infiintat fondul inchis Liebrecht & wooD Investment Fund, in care a atras si investitori externi, fond prin intermediul caruia va investi in Polonia, Rusia si Romania, capitalul initial disponibil depasind 100 de milioane de euro. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1540 ori