Top 10 terenuri in zone turistice

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 10:23
2427 citiri
Top 10 terenuri in zone turistice

In topul celor mai atractive oferte de terenuri intravilane scoase la vanzare in zone turistice de munte, realizat de imobiliare.ro, au fost incluse terenuri pretabile pentru o investitie turistica, pensiune sau chiar un complex, amplasate in zone cunoscute pentru potentialul lor.

Topul a fost realizat dupa pretul cerut de proprietari si pentru fiecare zona a fost luata in calcul o singura oferta.

Locul 10 - Breaza, judetul Prahova 

Cu aproape 40.000 de euro, 30 euro/mp, poate fi achizitionata o parcela de teren din zona centrala a localitatii Breaza, Prahova cu o suprafata de 1.333 metri patrati. 

Terenul are un front stradal de 27 metri, toate utilitatile si acces la drum pietruit. 

Locul 9 - Moeciu de Sus, judetul Brasov 

In localitatea brasoveana Moeciu de Sus, este scoasa la vanzare o parcela de teren cu o suprafata de 3.500 metri patrati, cu un front stradal de 50 metri, la un pret de 25 euro/mp. 

Situat la 100 metri de sosea asfaltata, terenul este ideal pentru constructia unei pensiuni sau a unei case de vacanta. 

Locul 8 - Bran, judetul Brasov

Tot in judetul Brasov si tot la pretul de 25 euro/mp, dar de data aceasta la Bran, este scos la vanzare un teren de 2.000 metri patrati. 

Terenul are un front stradal de 60 de metri, ceea ce ii ofera posbilitatea de a fi parcelabil in doua loturi.

Terenul beneficiaza de toate utilitatile, iar la doar 30 de metri se afla un parau. 

Locul 7 - Sibiel, judetul Sibiu 

In Marginimea Sibiului, la doar cativa kilometri de Sibiu, cei care doresc sa-si construiasca o casa de vacanta sau o pensiune, pot investi intr-un teren de 6.000 metri patrati, cu toate utilitatile incluse. 

Pretul solicitat pentru acest teren este de 23 euro/mp. 

Locul 6 - Sovata, judetul Mures

La doar cativa kilometri de inima statiunii Sovata, in imediata apropiere a proiectului aquaparc este scos la vanzare un teren de 9.000 metri patrati, cu un front stradal de 67 de metri, la pretul de 15 euro/mp. 

Tinand cont de dimensiuni, terenul poate fi utilizat pentru constructia unui complex turistic. 

Locul 5 - Izvoru Muntelui, judetul Neamt

Acelasi pret, 15 euro/mp, este solicitat si de proprietarul unui teren de aproape 10.000 metri patrati, cu un front stradal de 200 de metri, situat in Izvoru Muntelui, judetul Neamt. 

Terenul are o vedere generoasa spre Ceahlau, iar in imediata vecinatate exista apa si electricitate. 

Locul 4 - Cisnadioara, judetul Sibiu

La Cisnadioara, o localitate cu origini sasesti care se mandreste cu cea mai veche orga cu tuburi functionala din tara, dar si alte obiective turistice importante, poate fi achizitionat un teren de 1.390 metri patrati cu 18.000 de euro, 13 euro/mp. 

Terenul este prevazut cu toate utilitatile.

Locul 3 - Gura Raului, judetul Sibiu

Cu 19.000 de euro, 10 euro/mp, poate fi achizitionat un teren de 1.900 de metri patrati la Gura Raului, pe drumul ce leaga Municipiul Sibiu de statiunea Paltinis. Terenul este situat intr-o zona cu pensiuni si are deschidere la DJ106. 

Locul 2 - Rasnov, judetul Brasov

La Rasnov, in judetul Brasov, proprietarul unui teren de 828 metri patrati, cu un front stradal de 20 de metri, solicita 8.000 de euro pentru proprietatea sa, adica mai putin de 10 euro/mp. Zona are un potential turistic insemnat, in apropierea fiind Cetatea Rasnovului, Postavarul si Piatra Craiului. 

Locul 1 - Vatra Dornei - Neagra Sarului, judetul Suceava

La Neagra Sarului, la 12 km de Vatra Dornei, poate fi achizitionat un teren de 1.500 metri patrati cu 6.450 euro, pretul pe metru patrat fiind de 4.3 euro. 

La acelasi pret pot fi achizitionate si suprafete mai mari, de 3.000 sau 6.000 metri patrati. Terenul are vedere la Calimani, este situat in apropierea noii partii de la Neagra Sarului si are acces direct la drum asfaltat.

La limita terenului se afla un parau, existand astfel posibilitatea amenajarii unui iaz.

Scaderi de pana la 66% la preturile terenurilor in primele 10 luni ale anului 

Segmentul terenurilor ramane in continuare cel mai atins de criza imobiliara, cele mai afectate fiind terenurile intravilane care se afla in localitatile din apropierea marilor orase, acolo unde a avut loc si cea mai mare crestere in perioada de boom. 

In primele zece luni ale anului, cea mai mare scadere a pretului de strigare a avut loc in judetul Timis, - 66%, urmat de judetele Iasi, -54% si Cluj -50%. 

In localitatile din judetul Brasov, pretul solicitat pentru terenuri a scazut cu aproape 33%, in timp ce in judetul Constanta, scaderea inregistrata a fost de 30%.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#imobiliare, #oferte, #terenuri, #top, #turistice , #Terenuri