Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Terenurile, tot mai ieftine

Terenurile, tot mai ieftine

Pretul mediu al terenurilor din Bucuresti a ajuns la sfarsitul anului trecut la un nivel comparabil cu cel din 2007, de 633 euro/mp, in conditiile in care terenurile din Pipera s-au ieftinit cel mai mult, pana la valorile de acum trei ani, iar in zonele centrale s-a inregistrat o scadere moderata.

"Ajustarile preturilor au variat pe piata in functie, in special, de amplasament si de marimea lotului. Astfel, in zone precum Pipera pretul solicitat de proprietari este cel practicat in urma cu circa trei ani, deprecierea pentru zonele centrale fiind semnificativ mai mica", se arata in cel mai recent studiu al companiei de servicii imobiliare Colliers, preluat de Mediafax.

Daca in primul semestru al anului trecut pretul mediu al terenurilor din Bucuresti a crescut cu 30% fata de 2007, ajungand la 791 euro/mp, in a doua jumatate din 2008 s-a inregistrat o scadere cu circa 20%, pana la 633 euro/mp, nivel apropiat de cel din 2007, cand potrivit Colliers media pe piata era de 615 euro/mp.


Colliers precizeaza ca preturile de la sfarsitul anului 2008 sunt cele solicitate de proprietari, avand in vedere ca nu s-au inregistrat tranzactii semnificative.


In ceea ce priveste piata terenurilor din 2009, analistii Colliers precizeaza ca in conditiile actuale vor aparea doua categorii de vanzatori, respectiv cei care au cumparat proprietatile la preturi mult mai mici decat cele din prezent si cei care vor fi obligati sa vanda din cauza ca au dificultati.


"Piata terenurilor a fost prima afectata de criza, si estimam ca atunci cand economia va incepe sa isi revina, acest segment va fi ultimul care isi va recapata forta", se mentioneaza in raport.


Dezvoltarea pietei de profil va depinde foarte mult de celelalte segmente imobiliare si de cererea pentru produsele finite.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3489 ori
Citeste mai multe desprepret terenuri pipera scadere