Terenurile nelucrate costa Romania 300 mil euro anual

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 11:51
1359 citiri
Terenurile nelucrate costa Romania 300 mil euro anual

Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) apreciaza ca Romania pierde anual aproximativ 300 de milioane de euro din cauza faptului ca circa trei milioane de hectare de teren nu sunt lucrate, potrivit unui comunicat transmis marti de federatie, anunta NewsIn.

"Daca cele trei milioane de hectare ar fi cultivate, toata lumea ar avea de castigat. Romania ar importa mai putine produse agroalimentare, statul ar incasa taxe si impozite (circa 95 milioane de euro din aceasta suma), iar consumatorii ar cumpara produse romanesti mai ieftine.

Aceste terenuri ar putea produce la nivelul celor care au fost tot timpul cultivate in circa cinci ani de la reintroducerea in circuitul agricol", a declarat directorul executiv al FNPAR, Daniel Botanoiu.
 
Pentru rezolvarea acestei situatii, FNPAR propune masuri in ceea ce priveste controlul asupra modului in care se aloca bani din fondurile nationale si europene, impozitarea suplimentara a terenurilor nelucrate, modificarea legii 18/199 astfel incat amenzile sa fie aplicate de catre o agentie a statului, si nu de catre primarii, "intrucat primarii pot inchide ochii in schimbul voturilor".

#terenuri, #imobiliare, #milioane, #romania , #Terenuri