Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preturile terenurilor in localitatile din sudul Capitalei s-au dublat in ultimul an

Preturile terenurilor in localitatile din sudul Capitalei s-au dublat in ultimul an

Reconsiderarea vechilor proiecte comuniste, precum aeroportul si canalul Bucuresti-Dunare si, mai nou, viitoarea linie de centura, au constituit motive pentru ca proprietarii de terenuri din zona sa ridice preturile in localitatile din sudul Capitalei, sustin consultantii imobiliari ai EuroMetropola.

Potrivt acestora, sudul este zona cea mai putin exploatata din punct de vedere imobiliar, aici gasindu-se in prezent printre cele mai ieftine terenuri.

"Popesti Leordeni, Bragadiru, Mihailesti, Adunatii Copanceni - acestea au fost zonele in care s-a prefigurat pe rand, in ultimii doi ani, constructia unui nou aeroport, cel din urma anuntandu-se in luna februarie a acestui an. Desi unele proiecte sunt doar la nivel de declaratie, investitorii se gandesc deja la potentialul de crestere al terenurilor cumparate la inceput de an cu cativa centi", afirma consultantii imobiliari ai EuroMetropola.


Acestia mai spun ca in Adunatii Copaceni, localitate in care cei mai multi dau drept sigura locatia viitorului aeroport, cele mai scumpe sunt loturile de case cu suprafete mici 500-1.500 mp, care acum se vand cu 25-50 euro/mp, in timp ce la inceput de an nu depaseau 25 euro/mp. Potrivit consultantilor imobiliari, diferenta a fost data de proiectele rezidentiale care s-au anuntat in zona si care se vor intinde pe cateva hectare.

 

In prezent, cele mai cautate terenuri sunt cele cu deschidere la DN5, situate intre Adunatii Copaceni si Calugareni, unde pentru un lot din intravilan se cer 70-80 euro/mp, pe cand pentru cel din extravilan, pretul cerut de proprietar este de 15-25 euro/mp.

"Au existat si persoane care au avut curajul sa se aventureze mai departe de DN5, chiar in camp, acolo unde zvonurile spun ca se va instala aeroportul. Acestia au cumparat cu 1-6 euro/mp, insa suprafetele tranzactionate sunt foarte mari, de minim un hectar. Astfel, multi cumparatori de terenuri agricole si-au concentrat achizitiile exact acolo unde s-a vehiculat amplasamentul aeroportului: tarlalele 67, 69", completeaza cei de la EuroMetropola.


Analistii imobiliari mai spun ca zona de sud atrage in primul rand prin pret, dar si prin suprafetele mari comasate integral si disponibile pentru vanzare.

Acestia sustin ca, paradoxal sau nu, cea mai scumpa zona din sud nu este cea in care s-au anuntat proiectele de infrastructura, ci cea mai apropiata de Bucuresti, respectiv comuna Berceni, care se afla la numai 400 m de ultima statie de metrou din tronsonul Pipera- Depoul IMGB.

In prezent, aici preturile se situeaza intre 100 si 400 euro/mp pentru terenurile din intravilan si 80-200 pentru cele din extravilan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1681 ori