Preturile proprietatilor din Bucuresti au scazut cu 15-25%, chiar cu 50% la terenuri

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 16:59
2864 citiri
Preturile proprietatilor din Bucuresti au scazut cu 15-25%, chiar cu 50% la terenuri

Unii dezvoltatori de locuinte si de birouri sau proprietari de terenuri din Bucuresti au redus preturile in medie cu 15-25%, dupa ce in ultimele 3-4 luni nu au incheiat nicio tranzactie, cele mai mari ieftiniri, de 50%, fiind inregistrate la terenuri din Pipera si Baneasa, potrivit Eurometropola.

"De cand lipsa de lichiditati este acceptata oficial atat de dezvoltatori, cat si de cumparatori, preturile au scazut considerabil si pe segmentul imobilelor noi cu destinatie rezidentiala sau office. Nici preturile terenurilor nu raman insensibile la criza mondiala sau la reticenta cumparatorilor, scaderi importante fiind inregistrate in special in zona de nord", se arata intr-un comunicat al firmei de servicii imobiliare Eurometropola.


In opinia analistilor Eurometropola, pentru ca o buna perioada de timp cumparatorii au stat in expectativa, proprietarii presati sa vanda si dezvoltatorii in criza de lichiditati au adoptat cea mai simpla si rapida metoda pentru a debloca tranzactiile, respectiv reducerea preturilor. Astfel, Eurometropola estimeaza ca pe toate segmentele scaderile au fost in medie de 15-25%.


"Pe Bulevardul Barbu Vacarescu avem un imobil de birouri anuntat in piata la pretul de inchiriere de 17.000 euro/luna, insa dupa trei luni de asteptare proprietarul este dispus sa accepte si 13.000 euro/luna. Pentru acest imobil, chiriasul ar trebui sa fie o companie foarte mare care are nevoie de un sediu de 970 mp utili, ceea ce este destul de dificil de gasit, mai ales ca multor companii mari le este teama acum sa-si asume o chirie de peste 10.000 euro, in conditiile in care activitatea lor este pusa sub semnul intrebarii pe fondul unei crize al carei final nu-l poate preconiza nimeni", se arata in comunicat.