Pretul terenurilor pentru locuinte ar trebui limitat pentru a nu deveni obiect de specula

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 13:11
1904 citiri
Pretul terenurilor pentru locuinte ar trebui limitat pentru a nu deveni obiect de specula

Directorul general din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), Cristian Stamatiade, a declarat miercuri ca pretul terenului pentru locuinta ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de specula, avand in vedere ca pretul terenului influenteaza pretul final al locuintei, informeaza NewsIn.

"Pretul locuintei trebuie sa fie suportabil pentru cumparator.

Pretul terenului influenteaza, fireste, pretul final al locuintei. Pretul terenului pentru locuinta ar trebui limitat, pentru a nu deveni obiect de specula. Terenul trebuie sa aiba un pret limita si restul sa fie subventionat de stat", a declarat miercuri Cristian Stamatiade, in cadrul unei conferinte pe tema caselor eficiente energetic.

In ceea ce priveste materialele de constructii, potrivit lui Stamatiade, se constata o abundenta a acestora, exista atat materiale din import, cat si din productia interna.

"Dar exista un semn de intrebare asupra calitatii acestora. Trebuie sa intarim controlul asupra calitatii materialelor de constructii (ciment, otel-beton, feronerie, tamplaria termoizolanta)", a precizat directorul general al Directiei Tehnica in Constructii din MDRL.

De asemenea, Stamatiade estimeaza ca piata isi va reveni abia in semestrul al doilea al anului viitor.

"Speram ca 2010 sa inceapa in conditii mai bune. Avand in vedere si situatia internationala, este un semnal pozitiv si pentru noi ca in semestrul II sa ajungem la un ritm de productie care sa permita plata salariilor.

Chiar daca acum bugetul e mai restrictiv. Sunt totusi optimist ca in semestrul II al anului viitor, lucrurile se vor regla", a mentionat Cristian Stamatiade.

Directorul general din MDRL a mai spus ca ministerul vrea ca in 2010 sa realizeze locuinte de calitate, la care sa creasca performanta energetica.

"Avem in vedere totodata spijinirea in constructia locuintelor prin punerea la dispozitie a unor proiecte-cadru, la care ulterior sa se realizeze adaptarea acestora la teren", a adaugat Stamatiade.

Perspectiva pe 10 ani. Economia României s-ar putea dubla, intrând în clubul celor mai mari zece din UE. Ce condiții trebuie îndeplinite
Perspectiva pe 10 ani. Economia României s-ar putea dubla, intrând în clubul celor mai mari zece din UE. Ce condiții trebuie îndeplinite
Produsul intern brut al României ar putea ajunge la 700 de miliarde de euro în 2034, de două ori mai mare decât nivelul actual și de 30 de ori peste cel din 1994, arată un raport publicat...
#locuinte, #pret, #specula, #terenuri , #Terenuri

Curs valutar

1 EUR = 4.9755 RON

0.0011

1 USD = 4.5603 RON

0.0102
  1. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  2. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Criză în educație: Scădere uriașă a numărului de profesori din sistemul românesc de învățământ
  5. Sindicatele cer mai puține taxe pe muncă. „Impozitele mici sunt o iluzie”. Statul ia de peste cinci ori mai mult de la angajați decât din taxarea profitului companiilor
  6. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
  7. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?