Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul terenurilor din provincie pune piedici investitorilor in centre comerciale - 21 Februarie 2007

Pretul terenurilor din provincie pune piedici investitorilor in centre comerciale - 21 Februarie 2007

Pretul terenurilor in orasele cu peste 100.000 de locuitori a crescut mult in ultimi opt ani si asta a facut ca un investitor sa se gandeasca mai bine atunci cand ia decizia de intra intr-o afacere pentru ridicarea unui centru comercial, a declarat, miercuri, Shimon Galon, directorul GTC Romania.

Potrivit lui Galon, care in ultimul an cautat in provincie amplasamente pentru a construi centrele comerciale Galleria, terenurile au devenit din ce in ce mai putin accesibile dezvoltatorilor din piata imobiliara. Dupa spusele reprezentantului Globe Trade Center (GTC) Romania, in prezent nu mai exista oferte care sa fie sub 300 de euro pe metru patrat de teren construibil in zone accesibile.

"Odata cu cresterea preturilor la terenuri vor creste si costurile developerilor imobiliari in urmatorii ani. Daca acestia se bucurau in urma cu doi trei ani de un profit insemnat, acum trebuie sa se multumesc si cu un profit tot mai restrans", a mai declarat Galon, care considera ca pretul pentru ridicarea unui centru comercial va fi influentat in urmatoarea perioada si de firmele de constructii care duc lipsa de forta de munca sau care prind o serie de contracte si in alte tari ale Uniunii Europene si nu numai.

Si analistii imobiliari recunosc ca pretul terenurilor va continua sa creasca treptat atat in centrul oraselor cat si catre margini. Ei motiveaza cresterea sustinuta a preturilor la terenuri prin extinderea cartierelor rezidentiale si a centrelor comerciale catre zonele periferice. "Cine investeste in terenuri va scoate profit bun si va castiga bani frumosi in urmatoarea perioada", este de parere Andrei Botis, consultant la NAI Property Partners.

GTC Romania activeaza pe piata imobiliara din Bucuresti inca din 1999, a realizat doua dintre cele mai importante centre de afaceri din Bucuresti din ultimii 5 ani: Europe House si America House. Portofoliul GTC Romania este astazi de peste 600.000 metri patrati, concretizati in proiecte care vor fi lansate si executate in urmatorii doi ani.

NAI este o corporatie globala imobiliara in peste 300 de piete in 40 de tari, iar DTZ are 10.000 de angajati care lucreaza in cele 200 birouri din 40 de tari din intreaga lume.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 913 ori