Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul terenurilor din estul Bucurestiului stagneaza

Pretul terenurilor din estul Bucurestiului stagneaza
Preturile terenurilor din zona de est a capitalei au inregistrat in I trimestru al anului o stagnare corelata cu un numar foarte mic de tranzactii pe piata, dupa ce in ultimii trei ani, preturile au crescut cu sume cuprinse intre 300% si 700%, sustin reprezentantii companiei imobiliare DTZ Echinox.Analistii imobiliari ai DTZ sunt de parere ca pretul terenurilor din est, Colentina - Pantelimon -Titan, variaza in functie de destinatie, potential de dezvoltare si din ce in ce mai mult afectate de marimea lor in sensul ca investitiile mari in terenuri sunt din ce in ce mai evitate de dezvoltatori. In plus, lansarea de noi proiecte este din ce in ce mai afectata de proiectele aflate in desfasurare pe piata, iar preturile in acest sector au inregistrat o stagnare de la inceputul anului, stagnare corelata si cu scaderea numarului de tranzactii de terenuri.


"Exista intr-adevar un numar destul de mare de terenuri industriale a caror reconversie in zona comerciala devine din ce in ce mai dificila. Cred ca putem vorbi de o crestere substantiala in ultimii trei ani, probabil intre 300 % si 700 %. Cu toate acestea, de la inceputul anului inregistram insa o stagnare a preturilor corelata cu un numar foarte mic de tranzactii pe piata. Aceasta demotivare a dezvoltatorilor poate fi explicata prin cresterea costului de constructie si reticenta bancilor de a acorda credit atat dezvoltatorilor cat si cumparatorului final", a declarat directorul departamentului terenuri al DTZ Echinox, Daniel Mitarcu.Potrivit reprezentantilor DTZ, nivelul investitiilor din estul Capitalei este unul destul de ridicat, comparabil cel atras de nordul Bucurestiului. In plus, autostrada A2 a favorizat dezvoltarea proiectelor logistice, in timp ce densitatea mare de populatie favorizeaza proiectele comerciale si rezidentiale.Specialistii in domeniu sustin ca in prezent, pretul unui metru patrat de teren in interiorul orasului variaza de la zona la zona si ajunge la 3.500 euro/mp in Primaverii. In nordul Bucurestiului, cele mai mari preturi sunt in zona Pipera, unde se cere 1.500 euro/mp, in sud, in Titan si Rahova preturile au ajuns la 800 de euro, iar in zona de vest, preturile au crescut la 700 de euro.DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1815 ori