Ministerul Transporturilor are de vanzare spatii si terenuri de mare valoare

Marti, 31 Ianuarie 2006, ora 09:45
1042 citiri

Comisia de Dialog Social din Ministerul Transporturilor va discuta, astazi, despre privatizarea aeroporturilor, porturilor si a altor societati aflate sub autoritatea ministerului.Pachetul de proiecte prevede transformarea in societati pe actiuni a aeroporturilor internationale din Otopeni, Baneasa, Constanta si Timisoara.

Unitatile vor fi scoase din categoria celor supravegheate, la care este necesara o hotarare de Guvern pentru instrainarea active. Masura propusa va face posibila vanzarea de spatii sau terenuri. Valoarea acestora, potrivit evaluatorilor imobiliari, este foarte mare, datorita pozitiei si prezentei utilitatilor.

Strategia de privatizare pregatita de Ministerul Transporturilor vizeaza participarea societatilor din subordinea sa la formarea capitalului social al Fondului Proprietatea. In acest fel, se vor putea lista la bursa actiuni in cuantum de 5 la suta din capitalul social al firmelor Ministerului. In plus, noile Societati pe actiuni vor putea vinde zece la suta din activele detinute in prezent.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

  Masini Noi si Masini Rulate