Marii latifundiari, un pericol pentru Romania - Valeriu Tabara

Luni, 15 August 2011, ora 14:08
2428 citiri
Marii latifundiari, un pericol pentru Romania - Valeriu Tabara

Seful Agriculturii considera ca mentalitatea din Romania este de a acapara cat mai mult si prin orice mijloace. "Pana la urma, este o problema de securitate nationala. Nu putem permite formarea unor monopoluri pe care sa nu le mai poata controla nimeni", a afirmat ministrul.

Valeriu Tabara sustine ca, in 2012, problema terenurilor pentru arendare va fi greu de rezolvat, mai ales pe fondul presiunilor investitorilor straini care vor sa lucreze pe suprafete mari. Oficialul a precizat ca strainii nerezidenti, persoane fizice sau firme, nu pot cumpara terenuri in Romania, ci doar cei cu domiciliul stabil in tara noastra.

"In state precum Ungaria, Polonia, Cehia sau Slovacia, strainii nu pot cumpara deloc terenuri. Totusi, au reusit asta in Ungaria, de exemplu: cumpara prin cetateni maghiari", spune Tabara, citat de Evenimentul Zilei.

In Romania, strainii nerezidenti pot investi in mijloace de procesare sau productie si pot arenda terenuri. Tabara a declarat, acum cateva luni, ca restrictiile pentru straini vor ramane in vigoare, atat timp cat va detine functia de ministru al agriculturii.

Oficialul nuanteaza si spune ca venirea strainilor are si efecte benefice prin cresterea competitivitatii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valeriu tabara, #ministrul agriculturii, #agricultura , #Terenuri