Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IPC Real Estate investeste patru milioane de euro in terenuri din judetele Timis si Brasov

IPC Real Estate investeste patru milioane de euro in terenuri din judetele Timis si Brasov

Compania estoniana IPC Real Estate a cumparat in acest an circa 250.000 de metri patrati de teren situate in judetele Timis si Brasov, tranzactii ce se ridica la patru milioane de euro, afirma dezvoltatorul in pagina sa de internet.

IPC Real Estate urmeaza sa construiasca mai multe ansambluri rezidentiale in judetele Timis si Brasov. Prima tranzactie din 2007 a presupus o investitie de 465.000 euro din partea IPC Real Estate care a achizitionat 30.000 metri patrati de teren in Timis. Ulterior, compania estoniana a mai achizitionat 118.100 metri patrati de teren, tranzactie care a ajuns la 1,5 milioane euro, dar si o parcela de aproximativ 33.000 metri patrati contra sumei de 425.000 euro, ambele in aceasi zona.

Potrivit oficialilor companiei, IPC Real Estate a reusit sa intre pe piata rezidentiala din Brasov prin achizitionarea in martie si iunie a doua loturi de teren cu o suprafata totala de peste 60.000 metri patrati. Primul teren cu o suprafata de 37.000 metri patrati a costat compania estoniana 1,15 milioane de euro. Cel de-al doilea teren se intinde pe 24.624 metri patrati si a fost achizitionat contra a 460.000 euro. Estonienii au de gand ca pe ambele terenuri sa ridice ansambluri rezidentiale.

IPC Real Estate va mai construi pana in 2008 peste 662 de apartmente, in trei ansambluri rezidentiale, in Bucuresti, investitie care ajunge la 75 de milioane euro. Primul complex rezidential va fi ridicat de catre compania estoniana in cartierul Fizicienilor si va cuprinde un imobil structurat pe 15 etaje cu 292 de locuinte, investitie care ajunge la 30 de milioane euro. Al doilea proiect al IPC Real Estate va fi tot pe strada Fizicienilor, unde vor fi construite 120 de apartamente cu o investitie de 15 milioane euro.

Cel de-al treilea proiect rezidential, din zona Contesti din Capitala, va avea mai multe blocuri cu noua etaje cu 250 de apartamente. Pentru acest proiect compania va aloca fonduri in valoare de 30 de milioane euro. Lucrarile de constructie a celor trei proiecte vor fi finalizate in anul 2008, precuzeaza dezvoltatorul proiectelor.

IPC Real Estate face parte din grupul estonian IPC, care are activitati in domeniul dezvoltarilor, investitiilor si brokerajului imobiliar si detine 15 companii, cu birouri in Estonia, Olanda si Romania.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1038 ori