Iepurasul de Paste aduce terenuri ieftine

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 12:46
2763 citiri
Iepurasul de Paste aduce terenuri ieftine

In primul trimestru din 2009, preturile parcelelor intravilane au scazut cu procente cuprinse intre 9% si 63%. Proprietarii care au pretentii exorbitante, de ordinul miilor de euro pentru un metru patrat, incep sa fie ignorati de agentii imobiliari locali.

Suceava este primul oras in topul ieftinirilor inregistrate in perioada ianuarie - aprilie 2009. Pretul maxim al unui metru patrat de teren era la inceputul anului 2.000 de euro.

"Aceasta suma era ceruta doar de un numar nesemnificativ de clienti, iar noi, ca agentie imobiliara, am considerat mult prea exagerata oferta si nu am inclus-o in portofoliul nostru", spune Mihai Olimpiu, administrator al agentiei imobiliare sucevene Imostar.

Oradea este pe locul 2 in topul scaderilor de pret. Costul terenurilor semicentrale s-a injumatatit de la inceputul anului.

"Diminuarea drastica a preturilor terenurilor reflecta cat de irationale au fost ele anul trecut. Costurile au urcat fulminant din cauza speculantilor imobiliari, pentru ca acesta era segmentul pietei care aducea cele mai mari si mai rapide castiguri.

Pe cat de mare a fost cresterea, pe atat de mare este si diminuarea din prezent", spune Delia Szabo, manager al agentiei imobiliare oradene Cardell.

"Speculantii nu mai cumpara, ci incearca sa vanda. Dezvoltatorii imobiliari nu mai sunt atat de interesati, dat fiind blocajul de pe piata. Mai ramane o categorie neinsemnata de clienti interesati de constructia de case in regie proprie", prezinta succint situatia Delia Szabo.

#terenuri, # ieftinire, # piata, # imobiliara , #Terenuri