Ieftiniri de pana la 40% la terenuri, in intreaga tara

Luni, 02 Martie 2009, ora 09:34
3588 citiri
Ieftiniri de pana la 40% la terenuri, in intreaga tara

Criza financiara a blocat piata imobiliara a terenurilor atat in Capitala, cat si in marile orase. Desi preturile au scazut din noiembrie si pana in prezent cu pana la 40%, in orase precum Craiova, cumparatorii nu se inghesuie.

"Daca la inceputul lui 2008 incheiam trei-patru tranzactii pe zi, acum cu greu mai incheiem trei-patru tranzactii pe luna", a declarat Florin Curcan, agent imobiliar in cadrul CDC Imobiliare, pentru Cotidianul.

Astfel, in zone selecte ale Craiovei, terenul se poate cumpara acum cu 80 de euro metrul patrat, in timp ce anul trecut acelasi teren se vindea cu 120 de euro metrul patrat.

Si in zona fostei fabrici de masini Daewoo, metrul patrat de teren s-a ieftinit cu aproximativ 40%.

Mai mult, terenurile centrale din Craiova s-au ieftinit, ajungandu-se de la 700 de euro la 400 de euro metrul patrat.

Nici in Timisoara situatia nu este mai buna, preturile fiind mai mici cu pana la 30% decat in noiembrie anul trecut.

Astfel, pe Calea Girocului, zona considerata foarte buna in Timisoara, metrul patrat de teren costa anul trecut 200-350 de euro, iar acum terenurile din aceasta zona pot fi cumparate cu 180-220 de euro metrul patrat.

Si piata imobiliara a terenurilor din Cluj este blocata, numarul tranzactiilor incheiate pe acest segment in ultimele luni este aproape inexistent, iar preturile terenurilor sunt in scadere.

Preturile terenurilor din Iasi a ajuns la cote cuprinse intre 5 si 40%.

Piata din Capitala se confrunta cu scaderi masive de pret.

"Proprietarii care isi doresc cu adevarat sa vanda au revenit la sentimente mai bune si au redus preturile in medie cu 30-40%, in aceasta perioada, comparativ cu noiembrie 2008", sustin reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ieftiniri, # terenuri, # preturi, # cumparatori , #Terenuri