Fermierii risca sa piarda subventiile daca nu declara ca terenurile au fost inundate

Luni, 28 Iunie 2010, ora 14:11
1453 citiri
Fermierii risca sa piarda subventiile daca nu declara ca terenurile au fost inundate

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste fermierilor care au depus cereri pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata si ale caror culturi au fost inundate ca trebuie sa anunte, in scris, in termen de cel mult 10 zile lucratoare, aparitia cazului de forta majora, precizeaza NewsIn.

 

Astfel, fermierii trebuie sa transmita Centrelor Judetene/Locale APIA o instiintare insotita, acolo unde este cazul, de acte doveditoare.

"Daca terenurile inundate nu se afla in zone declarate calamitate printr-un act normativ, fermierii trebuie sa prezinte, alaturi de Instiintare, si copie dupa procesul verbal de calamitate sau adeverinta de la primarie si/sau copie dupa procesul verbal de constatare emis de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Fermierii ale caror culturi inundate se gasesc in zone declarate calamitate printr-un act normativ national trebuie sa transmita Centrelor Judetene/Locale APIA doar Instiintarea, fara alte acte doveditoare" au precizat reprezentantii APIA.

Agentia de Plati precizeaza ca fermierii care nu instiinteaza APIA cu privire la aparitia unui caz de forta majora, respectiv culturi calamitate, risca sa piarda sprijinul financiar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#fermieri, #inundatii, #subventii , #Terenuri