Care proiecte s-au concretizat in perioada boom-ului imobiliar

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 10:23
1522 citiri
Care proiecte s-au concretizat in perioada boom-ului imobiliar

Charles de Gaulle Plaza, America House, mallul din Baneasa sau Polus Center din Cluj sunt printre cele mai importante investitii imobiliare finalizate in perioada de avant imobiliar

Realizarea acestor proiecte, si nu numai, intr-o perioada relativ scurta de timp, a insemnat presiune pe calitatea constructiei, dar si o crestere neintrerupta a costurilor cu terenurile si materialele de constructii.

O parte dintre investitori si-au inmultit banii proprii chiar si de 10 ori in decurs de cativa ani, cat dureaza realizarea unui proiect, tinand cont ca bancile finantau chiar si 80-90% din costurile de constructie la preturi relativ mici. Dar in Bucuresti exista acum un stoc de circa un milion de metri patrati de birouri noi.

In ceea ce priveste centrele comerciale, pana in 2005 optiunile erau doar pentru bucuresteni - Unirea, Bucuresti Mall si recent deschisul mall - Plaza Romania.

Criza internationala a surprins piata rezidentiala intr-un moment in care tocmai se pregatea sa explodeze: anul trecut au fost eliberate autorizatii pentru constructia a peste 100.000 de locuinte la nivelul intregii tari, iar fiecare parcela de teren era vazuta drept un nou proiect imobiliar.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#centre, #comerciale, #imobiliar , #pret, #proiecte, #terenuri , #Terenuri