Bechtel ar putea finaliza primii 200 de km de autostrada pana in 2012

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 14:01
1477 citiri
Bechtel ar putea finaliza primii 200 de km de autostrada pana in 2012

Compania americana Bechtel a anuntat, miercuri, ca ar putea finaliza primii 200 de km de autostrada, respectiv tronsonul Campia Turzii - Bors al Autostrazii Transilvania, pana la finele anului 2012, transmite corespondentul NewsIn.

Managerul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat, miercuri, pe santierul Autostrazii Transilvania, ca 95% din terenuri de pe tronsonul mentionat au fost expropriate, insa finalizarea acestuia depinde de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, care trebuie sa mute stalpii de inalta tensiune, retelele de telefonie sau conductele de gaz si apa din calea lucrarilor.

"Din discutiile pe care le-am avut la inceputul anului cu domnul ministru Berceanu (n.red. - ministrul Transporturilor si Infrastucturii, Radu Berceanu) intelegem ca va mai exista o runda de discutii sau mai multe in care sa stabilim un calendar pe perioada 2010-2012, astfel incat, la finalul lui 2012 sa poata fi finalizata bucata de autostrada dintre Campia Turzii si Bors.

In momentul de fata nu avem mai multe detalii, dar imediat ce vom avea o intelegere si pe urmatorii trei ani vom sti", a precizat Sgarcitu. Acesta a adaugat ca, din cunostintele sale, atat ministerul ,cat si CNADR doresc darea in folosinta a tronsonului Campia Turzii - Bors in 2012.

Bogdan Sgarcitu a mai spus ca nu exista prevazute penalitati in eventualiatea in care lucrarile intarzie in acest an, insa Bechtel se intalneste saptamanal cu CNADNR pentru a raporta ritmului constructiei. Bechtel va relua saptamana viitoare negocierile cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) pentru tronsonul 3C (Suplacu de Barcau-Bors) al Autostrazii Transilvania, a declarat, marti, pentru NewsIn, directorul de proiect al companiei americane, Mike Mix.

Oficialul companiei Bechtel a precizat ca accelerarea lucrarilor pe tronsonul 3C (Suplacu de Barcau - Bors) depinde de banii necesari exproprierilor si pentru relocarea de utilitati pe care Guvernul ii va aloca. Potrivit datelor companiei americane, pe cei 64 kilometri cuprinsi intre Suplacu de Barcau si Bors s-au realizat doar 67% din exproprierile necesare.

Protocolul incheiat in februarie intre Ministerul Tansporturilor si Bechtel prevede ca in acest an pe 3C (Suplacu de Barrcau - Bors) se va lucra doar la viaduct, cu toate ca, potrivit contractului, acesta portiune de autostrada trebuie finalizata in februarie 2010. In decembrie 2008, pe tronsonul 3C al Autostrazii Transilvania lucrau aproximativ 900 de muncitori.

#autostrada, #bechtel , #Terenuri