Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

50 de "tepe" imobiliare care "trebuie" aprobate de consiliul Capitalei

50 de "tepe" imobiliare care "trebuie" aprobate de consiliul Capitalei

50 de Planuri Urbanistice Zonale vor fi discutate de consilierii Capitalei pe 30 septembrie, cu doar cateva ore inainte ca modificarile Legii urbanismului sa intre in vigoare. PUZ-urile care "trebuiau" aprobate pe 25 septembrie au fost reprogramate cand unii dintre consilieri s-au retras, refuzand sa mai voteze. Unul dintre cele mai discutabile proiecte este o cladire de 60 de metri din poarta Romexpo, al carui beneficiar este controversatul Bartolomeu Finis.

Cum pe 1 octombrie intra in vigoare modificarile la Legea urbanismului, zeci de PUZ-uri care nu ar fi respectat noile restrictii au fost aduse pe masa consilierilor in sedinta de vineri.

Proiectele imobiliare nu au reusit insa sa fie votate deoarece consilierii PSD si PNL s-au retras din sala, dupa ce au refuzat sa aprobe un PUZ care ii acorda omului de afaceri Costica Constanda dreptul de a construi peste limita legii in Satul Francez, scrie Romania Libera.


Un alt proiect imobiliar mai mult decat discutabil, din lista celor 50, este construirea unei cladiri de 60 de metri (15 etaje) de pe Bd. Expozitiei (chiar in poarta Romexpo), al carui beneficiar este Bartolomeu Finis, supranumit regele combinatiilor cu terenuri, un nume asociat frecvent cu PSD.


Cele "50 de tepe" au mai primit o sansa sa fie aprobate. Primaria a decis organizarea unei sedinte extraordinare de consiliu ce va avea loc pe 30 septembrie, cu cateva ore inainte de a intra in vigoare restrictiile impuse de lege.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1336 ori