Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Danezii cumpara mii de hectare de teren in Romania

Danezii cumpara mii de hectare de teren in Romania

Investitorii danezi Ingleby, Agro Syd Invest, FirstFarms, Dangro Invest si Jantzen Development au cumparat in ultimul an peste 25.000 de hectare de teren agricol in Romania.

Companiile vor sa dezvolte afaceri in sectorul agricol si zootehnic, potrivit Ziarului Financiar.

In prezent, pretul terenurilor agricole se situeaza intre 1.500 si 4.000 de euro pe hectar, in functie de zona si de gradul de fertilitate a pamantului.

Calculate la un pret mediu de 2.500 de euro pe hectar, investitiile celor cinci grupuri daneze depasesc 60 de milioane de euro.

Spre exemplu, compania daneza Jantzen Development dezvolta in Romania trei proiecte de investitii in domeniul fermelor agricole, din care JD Agro Cocora este primul care intra in faza de investitii.

Situat in judetul Ialomita, langa localitatea Cocora, proiectul Agro Cocora se compune din 6.000 de hectare de teren fertil, din care 5.000 de hectare sunt detinute de investitorii danezi.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3958 ori