Targul imobiliar Project Expo: locuinte de la 28.000 euro

Luni, 08 Martie 2010, ora 14:49
2115 citiri
Targul imobiliar Project Expo: locuinte de la 28.000 euro

Apartamentele cu doua sau trei camere, dar si vilele au fost cele mai cautate la targul imobiliar Project Expo, care a avut loc in week-end, majoritatea vizitatorilor orientandu-se spre locuinte ale caror preturi ajung la 60.000-65.000 euro, au declarat pentru NewsIn organizatorii evenimentului.

Vizitatorii s-au aratat interesati si de ofertele companiilor, care construiesc la comanda, pe terenul clientului.

"Noi am prezentat niste oferte pentru constructii noi, cu proiectele incluse. Au fost foarte multi interesati, au spus ca preturile sunt acceptabile. Momentan nu s-a materializat nimic, insa am stabilit contacte si asteptam telefoane.

Majoritatea dintre ei asteptau sa vada ce se intampla cu programul Prima Casa", a declarat pentru NewsIn Sergiu Lucian, directorul executiv al uneia dintre firmele de constructii.

Potrivit acestuia, cel mai mare interes a fost manifestat pentru unul dintre proiectele de casa care include trei dormitoare, living, bucatarie, dressing, o baie sau doua si garaj. Preturile vilelor construite variaza intre 50.000-75.000 euro, in functie de suprafata ocupata (intre 145 si 220 metri patrati).

Etapa a doua a programului Prima Casa ar putea incepe saptamana aceasta, imediat ce bancile si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) vor semna documentele necesare.

La a doua etapa a programului Prima Casa au trimis oferte 21 de banci, valoarea totala a plafonului solicitat depasind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 milioane euro alocat pentru anul 2010.

Cea mai ieftina locuinta prezentata in cadrul targului a fost o garsoniera semifinisata de 40 metri patrati, situata in Berceni, zona Metrou IMGB, fiind scoasa la vanzare pentru suma de 28.000 euro.

In schimb, cel mai scump penthouse costa 399.000 euro si este situat pe Bulevardul Unirii, intr-un imobil construit in anul 1994.

Apartamentul are o suprafata de 240 metri patrati, se desfasoara pe doua nivele si cuprinde o terasa de 100 metri patrati.

Pretul apartamentului a fost redus de la suma de 1,2 milioane euro. Potrivit organizatorilor, in cadrul targului au fost deja programate sapte vizionari pentru apartamentul de lux.

La targul imobiliar au participat 40 de expozanti, care au prezentat 60 de proiecte imobiliare, majoritatea locuintelor fiind localizate in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ, #imobiliar, #project, #expo, #apartamente, #locuinte , #Targ imobiliar