Project Expo - Primul targul imobiliar cu inscrieri pentru "Prima casa"

Marti, 09 Iunie 2009, ora 12:11
2607 citiri
Project Expo - Primul targul imobiliar cu inscrieri pentru "Prima casa"

In perioada 17-19 iulie va avea loc la Palatul Copiilor din Bucuresti Targul Imobiliar PROJECT EXPO: Prima Casa! In cadrul acestui targ vor fi prezenti dezvoltatori ce vor accepta inscrieri pentru programul "Prima Casa", program destinat tinerilor care nu au o locuinta si care prin intermediul acestuia vor primi garantii din partea statului pentru obtinerea unui credit ipotecar.

Targurile Imobiliare PROJECT EXPO sunt targurile in cadrul carora s-au produs cele mai multe tranzactii imobiliare in 2009. Pentru a continua traditia, targul din iulie va fi primul la care se vor putea face inscrieri in Programul "Prima Casa".
 
Persoanele care nu detin o locuinta si care nu au credit imobiliar in derulare pot accesa incepand cu sfarsitul lunii iunie programul "Prima casa". Locuintele care pot fi achizitionate prin acest program sunt cele deja disponibile, din fondul locativ, cele nou construite sau cele care vor fi gata in perioada de derulare a programului.

Ministrul Finantelor a declarat ca urmeaza sa se stabileasca toate conditiile de natura tehnica pentru ca o persoana care urmeaza sa acceseze acest credit sa stie unde sa se adreseze, in ce conditii il poate lua si care sunt obligatiile care ii revin fiecareia dintre parti.

S-a convenit ca statul, prin Fondul National de Garantare a Creditelor, sa garanteze o suma de 60.000 de euro din valoarea totala a locuintei, iar bancile comerciale sa perceapa beneficiarilor programului un avans de maxim 5% din valoarea creditului. Cei care vor cumpara o locuinta prin intermediul programului “Prima Casa” vor beneficia de TVA redus, de 5%, la achizitionarea casei.

Pentru ca o banca sa fie agreata in program trebuie sa aiba reprezentare cu sucursale la nivel national, un avans de maxim 5% din valoarea creditului si dobanzi sub cele existente in prezent pe piata.

Material Publicitar

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, #imobiliar , #ipotecar, #targ, #tva , #Targ imobiliar