Investitorii asteapta la cotitura cartiere muribunde

Duminica, 29 Martie 2009, ora 21:15
2490 citiri
Investitorii asteapta la cotitura cartiere muribunde

Specialistii estimeaza ca oamenii care au cash profita de criza imobiliara si vor cumpara la pret redus cladiri intregi cu apartamente noi.

Opinia generala este ca sunt multi cei care asteapta ca preturile sa scada si mai mult pentru ca apoi sa cumpere in scopul de a revinde proprietatile la un pret mai mare. Pe segmentul imobilelor de lux deja au aparut investitori care ofera preturi mai mici decat cele practicate in urma cu doi ani.

Si pe celelalte segmente ale pietei imobiliare se fac oferte pentru a se testa pretentiile proprietarilor. Specialistii spun insa ca piata nu mai suporta o cadere consistenta.

"Sunt oameni care au bani, dar inca mai asteapta. Numai ca trebuie tinut cont de faptul ca dezvoltatorii nu-si permit sa mai scada mult din pret, deoarece nu pot scadea sub pretul la care au construit", spune Liviu Ureche, Certified international properties specialist. Nu este o opinie singulara.

"Sunt persoane care dispun de fonduri si care mi-au spus ca sunt interesate de proiecte imobiliare in cazul in care sunt scoase la vanzare de catre dezvoltatori", spune Vlad Vlasceanu, directorul Targului Imobiliar National (tIMOn).

Acesta mai spune ca in asemenea conditii preturile apartamentelor noi destinate clientilor finali nu vor mai scadea mult, deoarece investitorii care nu mai pot termina proiectele anuntate vor prefera sa vanda locuintele la pachet unor astfel de investitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ, # imobiliar, # investitor , #Targ imobiliar