Dezvoltatorii imobiliari se reorienteaza catre locuintele ieftine

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 14:22
1877 citiri
Dezvoltatorii imobiliari se reorienteaza catre locuintele ieftine

Dezvoltatorii imobiliari au inceput sa-si redirectioneze ofertele catre segmentul mediu si economic, a declarat, miercuri, directorului Targului Imobiliar National (TIMON), Vlad Vlasceanu, care a precizat ca piata imobiliara da semne de revenire fata de ultimile luni.

"Sunt semnale ca piata imobiliara tinde sa-si revina fata de ultimile luni. Dezvoltatorii isi redirectioneaza produsele catre nivelul mediu si economic, oferind totodata diverse modalitati de plata pentru achizitionarea de locuinte", a spus Vlasceanu.

Potrivit acestuia in momentul de fata cererea de locuinte este de sapte ori mai mare decat oferta, iar daca dezvoltatorii isi vor opri proiectele de locuinte piata s-ar putea intoarce la nivelul din 2007."Daca nu vor mai fi investitii, iar dezvoltatorii vor vinde de pe stoc, peste doi ani am putea reveni la situatia cand achizitionam o garsoniera cu 70.000 euro in Ferentari", a adaugat directorul TIMON.

El a mai spus ca cei care vor face investitii in aceasta perioada vor fi marii castigatori. De asemenea, director general al companiei imobiliare Apulum 94, Ioan Sorin Rosu, a declarat ca piata imobiliara isi va reveni deoarece este o piata fundamentala, insa aceasta revenire va fi sub o alta dimensiune.

"Caderea pietei imobiliare a fost in primul rand un soc mental deoarce am fost invatati numai cu cresteri. In continuare suntem dependenti de finantari si de accesul la credite", a spus Ioan Sorin Rosu. Acesta a mai declarat ca daca componenta financiara va fi in continuare austera preturile din piata ar putea sa mai scada.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#credite, #finantari, #investitii, #proiecte , #Targ imobiliar