World Trade Center Bucuresti vrea sa construiasca un nou IBIS

Luni, 06 Noiembrie 2006, ora 16:06
1172 citiri

Presedintele World Trade Center (WTC) Bucuresti, Mircea Ursache, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca societatea are doua obiective importante pentru urmatorii doi ani: construirea unui hotel IBIS langa centrul expozitional Romexpo si organizarea Adunarii Generale WTC la Bucuresti.

Decizia constructiei unui hotel IBIS, de doua stele, a fost luata pentru a raspunde nevoilor de cazare, intr-un spatiu accesibil, in apropierea centrului Romexpo care gazuieste comercianti din toata tara.

Negocierile pentru constructia hotelului, a carui valoare este estimata la 14 milioane de euro, au fost deja demarate, iar de partea manageriala urmeaza sa se ocupe grupul ACCOR.

Tarifele de cazare vor fi cele practicate de un hotel de doua stele, incepand de la 60 de euro pe zi. Noul IBIS va avea un confort sporit, beneficiind de piscina, ceea ce hotelul Sofitel, de patru stele, nu are.

In ceea ce priveste organizarea unei Adunari Generale a WTC la Bucuresti, Mircea Ursache considera ca ar putea fi o ocazie buna de a atrage investitori.

Anual, la aceste adunari participa aproximativ 400 de delegatii din intreaga lume. Anul acesta adunarea s-a tinut la Istanbul, iar in urmatorii ani va avea loc la New Orleans si Dublin, WTC Bucuresti negociind pentru 2009.

New Orleanul a fost ales sa gazduiasca adunarea din 2007, deoarece Asociatia WTC incerca sa gaseasca investitori pentru a reface economia orasului afectat de urganul Katrina. Organizarea Adunarii reprezinta si un avantaj financiar pentru muncipiul Bucuresti avand in vedere ca anul acesta la Istanbul a fost impusa o taxa de participare de 500 de dolari de persoana.

Cristina ERSEN

Amos News