Un arhitect roman va proiecta un turn de 300 de metri in Taiwan

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 12:13
2435 citiri
Un arhitect roman va proiecta un turn de 300 de metri in Taiwan

Arhitectul roman Dorin Stefan a castigat vineri concursul pentru a proiecta Turnul din Taiwan (Taiwan Tower), o constructie de cel putin 300 de metri inaltime, care ar urma sa devina un nou simbol pentru teritoriul asiatic, informeaza NewsIn.

Proiectul lui Stefan a fost selectat dintre 237 de schite, propuse de arhitecti din 25 de tari. Romanul a castigat si un premiu de patru milioane de dolari taiwanezi (125.000 de dolari SUA).

Juriul, care a cuprins arhitecti din Taiwan, Statele Unite, Marea Britanie si Japonia, a apreciat ca proiectul arhitectului roman este modern si totodata gratios.

"Va fi atat o emblema, cat si o opera de arta. Structura si materialele sale sunt o adevarata provocare", a declarat An Yu-chien, membru taiwanez al juriului.

Taiwan Tower va fi cea mai inalta structura din Taichung, al treilea oras ca marime din Taiwan.

Constructia nu va fi insa cel mai inalt zgarie-nori din insula. In capitala Taipei exista o cladire de 508 metri - Taipei 101.

Turnul va avea o terasa, un restaurant si spatiu de birouri.

Constructia ar urma sa inceapa in 2012 si se va incheia dupa doi ani, potrivit municipalitatii din Taichung, care finanteaza proiectul.

De pe terasa, care va servi drept "punte de observare", turistii vor putea avea o privire de ansamblu asupra orasului si vor putea vedea Stramtoarea Taiwan, care separa insula de China continentala.

#arhitect, #proiectare, #taiwan, #turm , #Stiri Imobiliare