Tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, gata in 2011

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 12:01
2073 citiri
Tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, gata in 2011

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Eusebiu Pistru a declarat joi ca lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, care trebuia finalizat in 2010, au stagnat din lipsa de fonduri, urmand a se incheia la sfarsitul anului viitor, transmite NewsIn.

"Tronsonul Bucuresti-Ploiesti trebuia finalizat in 2010, dar, din lipsa de fonduri, lucrurile au stagnat. Pentru finalizare, vom prinde in bugetuil pe 2011 bani pentru acest tronson. Ar mai fi necesari pentru finalizare circa 100 milioane euro", a precizat Pistru.

Acesta a adaugat ca, in prezent, nu se lucreaza la acest tronson, la care au fost realizate 60% din lucrari.

Fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu declara la inceputul lunii iulie ca nu stie cand se vor incheia lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti- Ploiesti, in conditiile in care proiectul este finantat exclusiv cu bani de la buget, iar ministerul dispune de prea putini bani.

"Cand o sa avem autostrada Bucuresti - Ploiesti? Am sa va spun sincer, nu stiu. Pentru ca autostrada este finantata exclusiv cu bani de la buget.

Anul asta, prioritare sunt proiectele la care avem bani europeni, apoi cele cu bani de la BEI, BERD, si nu prea imi ajung banii nici acolo, cu atat mai putin pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti si autostrada Transilvania. Eu i-am chemat pe cei de la autostrada Bucuresti - Ploiesti si le-am spus asa: sa astepte, ca nu mai putem aloca bani", spunea Berceanu.

Anul trecut, in mai, Radu Berceanu declara ca autostrada Bucuresti - Ploiesti va fi gata in luna iulie 2010. "In iulie 2010 va fi gata tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, mai putin sapte kilometri, dar se va putea circula intre Ploiesti si centura Bucuresti", spunea atunci Berceanu.

#tronson, #autostrada, #berceanu , #Stiri Imobiliare