Terenul fabricii Timpuri Noi, cumparat de un fond de investitii al Ikea

Marti, 13 Iulie 2010, ora 23:47
2194 citiri
Terenul fabricii Timpuri Noi, cumparat de un fond de investitii al Ikea

Fondul de investitii Interprime Properties, parte din grupul suedez Ikea, a cumparat platforma Timpuri Noi din Bucuresti pentru 34,6 milioane de euro, informeaza Mediafax. 

Terenul, amplasat in Splaiul Unirii numarul 165, are o suprafata de peste 51.000 de metri patrati, iar vanzarea a fost anuntata de compania Timpuri Noi. In 2007 compania solicita 100 milioane de euro, fara TVA, pentru vanzarea terenului, ocupat in proportie de 60% de constructii.

Interprime Properties este controlata in proportie de peste 99,99% de catre compania Romprop Holding B.V., inregistrata in Olanda la aceeasi adresa cu firma Vastint Holding, detinuta de Inter-IKEA Group, dezvoltatorul si operatorul magazinelor Ikea din Europa si China.

De asemenea, Vastint Holding controleaza firma lituaniana Pinus Proprius, care detine restul de 0,01% din capitalul fondului care a cumparat platforma Timpuri Noi.

Mai mult, Marius Baltramiejunas, managing director al Pinus Proprius, este presedintele Consiliului de Administratie al Interprime Properties. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ikea, #timpuri noi, #teren , #Stiri Imobiliare